Operation Dagsværk: 7.2 millioner kroner samlet ind

Pressemeddelelse
Operation Dagsværk

Stort resultat for årets Dagsværksdag : 7.2 millioner

Over 30.000 elever har i dag tjent omkring 7,2 millioner kroner ind til støtte for unge fabriksarbejdere i Mellemamerika.

“Det er enormt dejligt at se, at over 30.000 gymnasieelever i dag vælger at bruge en dag af deres uddannelse på at andre kan få en uddannelse, siger Operation Dagsværks Næstforkvinde, Anne Marie Boesen, og fortsætter: “Den store opbakning fra eleverne betyder, at vi faktisk kommer til at indsamle 7,2 mio. kroner, hvilket er 700.000 kroner mere, end der er budgetteret med i projektet.”

Dagsværksdagen er afslutningen på en stor oplysningskampagne på landets gymnasiale uddannelser. På trods af Undervisningsminister Ulla Tørnæs¹ såen tvivl om Operation Dagsværks arbejde støtter de danske gymnasieelever forsat Operation Dagsværk massivt.

Næstforkvinde Anne Marie Boesen fortsætter: “At så mange danske gymnasielever i dag vælger at gå ud og give et Dagsværk viser, deres ansvarlighed over for den verden, vi alle lever i og at de ikke lader sig diktere af Undervisningsministerens udtalelser. På den måde reagerer den danske ungdom på projektets reelle indhold og Operation Dagsværks idégrundlag: Oplysning – Stillingtagen – Handling.

Årets projekt foregår i de tre mellemamerikanske lande Guatemala, Nicaragua og Honduras og støtter unger, der arbejder i textilindustrien. Det er unge, der på mange måder ligner de danske unge, men som hver dag må kæmpe imod undertrykkelse og krænkelser af deres basale menneskerettigheder. Målet med projektet er at uddanne og oplyse , så de unge er bedre rustet til at kæmpe en kamp for et værdigt liv og en bæredygtig fremtid.

Målet for næste indsamling vælges på Operation Dagsværks årsmøde sidst i november. Eleverne kan vælge imellem projektforslag i Uganda, Kirgisistan, Bolivia, og Sydafrika.

Netavisen 4. november 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne