20.000 postarbejdere tilsvinet af direktør

– Der er mange mennesker, der jogger for at komme i træning. Vi kan tilbyde dem at komme i form og så endda mod betaling, sagde Post Danmarks administrerende direktør Helge Israelsen på et årsmøde for landsbrancheklubben SiD Post.

Det har naturligvis affødt et ramaskrig hos de 20.000 ansatte, hvilket har fået direktøren til at stikke piben ind og forsøge at redde sig i land med en forklaring om, at det blot var humoristisk ment. Forklaringen virker tyndbenet i betragtning, at han efterfølgende uddybede sin såkaldte vittighed:

– Hvem siger vi i fremtiden behøver at satse på, at ansatte skal være her et helt liv. Det er ikke sikkert, de i fremtiden vil kunne holde til det på grund af nedslidning. Måske er de fremtidigt ansatte kun i Post Danmark maximalt tre år, og måske henvender jobbene sig kun til personer, som ønsker at komme i god træning.

Baggrunden for udtalelserne skyldes noget så håndgribeligt som Strategi 2006, der er virksomhedens plan for indførsel af deltid, hvor postomdeling bliver et hverv, man kun kan holde til i to til tre år.

Harmen blandt tillidsrepræsentanterne på årsmøde betød, at der øjeblikkeligt besluttet, at man ikke ville bidrage “positivt til virksomhedens fortsatte udvikling”:
– Helge Israelsens udsagn er udtryk for foragt for de mennesker, han ønsker at have ansat i Post Danmark fremover. Det er menneskeforagt at bruge ansatte som et bolsje, der spyttes ud efter kort tid, for blot at tage et nyt og frisk. Hvad er det dog for en holdning der ligger bag, at man vil lave arbejdspladser, som folk kun kan holde til i to-tre år, spurgte Finn Ole Christiansen, næstformand i SiD Middelfart ifølge de ansattes medlemsblad Fagbladet.

Tillidsrepræsentanterne var enige om, at perspektivet er, at mange må forlade virksomheden og jobbet, da man ikke kan baserer en økonomi og et familieliv på deltidsarbejde. Næstformanden i SiD Københavns Post, Jens Kristian Jensen, udtrykte det således:

– Får Post Danmark held til at gennemføre sin strategi, bliver arbejdspladserne noget der svarer til opvaskerjobbene i restaurationerne: Noget man har så kort tid som muligt.

Postmedarbejdernes årsmøde sendte også en udtalelse til regeringen og Folketinget, hvor man opfordrer til, at der fra politisk side reageres, når Post Danmark bevidst planlægger at forringe arbejdsmiljøet.

Netavisen 19. oktober 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne