“Vi er verdens største containerfragter!”

I FNs sikkerhedsråd for A. P. Møller-Mærsk:

Danmark vil fra 1. januar 2005 være et af sikkerhedsrådets ikke-permanente medlemmer for de næste to år.
På forhånd har regeringen erklæret, at den er særlig interesseret i at arbejde i FNs antiterrorkomité, hvor den går målbevidst efter formandsposten.

Dens mål er bl.a. at få ændret international lov, så det, der i dag er overtrædelser af international ret ‘terrorbekæmpelsens’ navn, bliver legalisereret.

Danmark skal med andre ord fungere som USA’s forlængede arm – og åbne vejen for tortur, krigshandlinger og aggression som ‘legale midler’ i forhold til ‘terrorbekæmpelse’. Det vil først og fremmest sige modstand mod imperialismen med USA i spidsen.

‘Verdens største containerfragter’

Den hurtigtalende danske udenrigsminister Per Stig Møller kom med en bemærkelsesværdig åbenhjertig afsløring af endnu en bevæggrund for regeringens interesse for at spille en global rolle som ‘terrorbekæmper’.
‘Vi’ er nemlig ‘verdens største containerfragter’!

‘Verdens største containerfragter’
– på amerikansk militærbase i Irak

I et interview i TV-avisen i forbindelse med Danmarks udpegning til pladsen i FN’s sikkerhedsråd meddelte Per Stig Møller at kampen mod terrorisme – og ikke mindst mod ‘spredningen af masseødelæggelsesvåben’ var central for regeringen.

Så sagde han:
– Jamen, det vi ønsker her, det er at sikre os, at man ikke får fat i masseødelæggelsesvåben, og det kræver en masse kontrolforanstaltninger, som de forskellige lande skal foretage sig.
Vi er verdens største containerfragter, og det vil sige at vi har et meget stort ansvar for at sørge for, hvordan man sikrer sig imod det. Og det er da klart at alle lande er interesseret i at bekæmpe terror …”

‘Verdens største containerfragter’ hedder i normalsprog ikke ‘vi’, men A.P.Møller-Maersk. Udenrigsministerens fuldstændige identificering med A.P.Møller, og hans ditto af Danmark med A.P. Møller er mildt sagt afslørende. Maersk er Danmark, og regeringen driver international politik for A.P. Møller. Sådan!

Se hele interviewet i TV-Avisen med Per Stig Møller her

Møller og international ret

A.P. Møller er ikke blot en af de fem-seks største udenlandske leverandører til den amerikanske hær. Selskabet er dybt involveret i den ifølge international ret dybt ulovlige Irak-krig.

Fra starten til i dag har den danske regering ikke vaklet i sin rolle som medlem af en lille håndfuld trofaste allierede i den amerikanske krig – og i A.P. Møllers profitable krigseventyr.

Krigen i Irak blev af Per Stig (A.P.) Møller og Anders Fogh først og fremmest begrundet med ‘kampen mod maseødelæggelsesvåben’. De eksisterede som bekendt ikke i Irak i denne omgang, før amerikanerne og krigskoalitionen kom dertil.
Hans ‘kamp mod spredning af masseødelæggelsesvåben’ gennem FN er en grotesk joke.

I samme interview i TV-Avisen fortsætter udenrigsministeren med at lyve danskerne op i ansigtet, da han påstod, at ‘terrorister’ ikke eksisterer i forhold til folkeretten.
Det er totalt usandt. Der findes talrige internationale konventioner og akter om terrorisme, som har status af international lov. (Se f.eks. her)

Per Stig Møllers nye masseløgn skal sløre, at ‘Danmark’ skal bruges til beskidt lakajtjeneste for at gennemtrumfe USA’s særlige opfattelse af international lov (læs: amerikansk globalt diktat) gennem FN.

Se også
Danske krigsforbrydere i FN’s Sikkerhedsråd
Af Carsten Kofoed, talsmand for Komiteen for et Frit Irak

Stand-in-ræv skal vogte gæs
Af Dorte Grenaa, Stop Terrorkrigen

Mærsk nr. 52 på listen af leverandører til USA’s krige
Netavisen 06.10.2004

Netavisen 18. oktober 2004