Dansk og Europæisk Socialt Forum 2004

Foto: Fra den store fredsdebat i Den Grå Hal 2, oktober
Omar Dhahir fra Komiteen for et Frit Irak taler
Klik og forstør

Ca. 600 deltog i aktiviteterne på Danmarks Sociale Forum 2004, som blev afviklet 1.-3.oktober. De mangeartede og spændende aktiviteter og debatter fandt sted en række forskellige steder på Christianshavn.

Talrige workshops og en række større debatter blev gennemført – herunder en debat i Fredsforummet lørdag, som fokuserede på Irak-krigen og den danske krigsdeltagelse.
Krigen var også hovedtemaet for den store debat i Den Grå Hal om søndagen – hvor bl.a. Omar Dhahir fra Komiteen for et Frit Irak talte. Han talte om den irakiske modstandskamps globale betydning – og kritiserede i den sammenhæng den manglende klare støtte til den irakiske modstandskamp fra dele af venstrefløjen.

En flammende hovedtaler mod Irak-krigen var Lindsey German, talskvinde for den engelske ‘Stop the War’-koalition, som har arrangeret de massive antikrigsdemonstrationer i London og UK. Hun har desuden stillet op til borgmestervalget i London for “Respect – the unity coalition”, hvor hun fik over 90.000 personlige stemmer. Respect opstod som en valgalliance i protest mod Labours og Tony Blair’s krigspolitik.

Det sociale forum var en succes – men den kendsgerning, at det fysisk foregik spredt bidrog at der savnedes en fornemmelse af fællesskab og sammenhæng i aktiviteterne.

Danmarks Sociale Forum er en del af den verdensomspændende antiglobaliserings- og antikrigsbevægelse, som har manifesteret sig med de årlige World Social Forum-møder, og med kontinentale samlinger.

Det danske arrangement var også en opvarmning til årets Europæisk Socialt Forum, som finder sted i London 15.-17. oktober. Hundreder af aktiviteter er planlagt der, med titusinder af deltagere – og derfra vil der udgå nye impulser til de sociale bevægelser på hele kontinentet.

Det vil behandle seks hovedtemaer, besluttet på et forberedende møde i Berlin. Herunder spørgsmålet om krigen i mellemøsten og nyliberalismens konsekvenser, også på det europæiske kontinent.
Mange danskere har allerede meldt sig til at deltage.

Europæisk Socalt Forum 2004

Netavisen 5. oktober 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne