Stop Nu-aktioner over hele landet

Utilfredse studerende og skoleelever har besat omkring 60 uddannelsessteder landet over. Eleverne strejker i protest mod regeringens nedskæringer på uddannelsesområdet. Ved folketingets åbning tirsdag vil der være stordemonstration foran Christiansborg kl. 12 og demonstrationer i andre byer.

Allerede i sidste uge var der en række skolestrejker og besættelser. Men mandag er omfanget blevet massivt: Foreløbige opgørelsert viser at hen ved 60 skoler og uddannelsessteder er besat, heraf 28 skoler i København og 30 i Jylland og på Fyn.

Fra Stop Nu-konferencen i KB-hallen den 22. september

I morgen har Stop Nu planlagt en landsdækkende demonstration, og talsmand for initiativet, Thor Möger Pedersen, forventer, at der vil deltage op mod 100.000 elever og studerende ved demonstrationen.

– Det er de mest massive elevprotester, man har set i 20 år. Hvis ministeren fastholder, at alt er fryd og gammen på landets uddannelsessteder, så må hun være indstillet på, at vi er mange, som synes, at der skal gennemføres et nedskæringsstop på uddannelserne til gavn for fremtidens Danmark, siger Thor Möger Pedersen.

– Vi må slå to ting fast: Der ér sket forringelser – og vi vil holde Ulla Tørnæs ansvarlig for dem!, siger Thor Möger Pedersen.

Aktionerne blev besluttet på en landsdækkende konference i KB-hallen i sidste måned, hvor 2-3000 elever og studerende deltog.

Netavisen 4. oktober 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne