Oktober på Bryggen skal bruges!

Af Gerd Berlev, formand for Foreningen Oktober

Foreningen Oktober har travlt med et spændende program for efteråret, efter en flyvende start på Oktobers nye lokaler i Egilsgade 24 på Islands Brygge.

Foreningen Oktober er en del af ‘det store OKTOBER-projekt’: Café, Bogbutik, Galleri, Forlag, Hjemmeside. Vi håber at blive en af drivkræfterne i det energicentrum for revolutionær politik og kultur, som København har så hårdt brug for.
Der er masser af planer og masser af ideer til, hvordan Egilsgade kan udvikle sig. Det skal ikke ‘bare’ være en bogcafe og et galleri og et forlag. Bogbutikken og galleriet er åbent mandag til fredag fra 14-17.30, og alle er velkomne til at komme ind, også til en snak og en kop kaffe.

Hver anden onsdag – i de ulige uger – vil der være ungdomscafe fra kl. 17-???, arrangeret af DKU.
I løbet af oktober vil en ‘fredagscafe’ eftermiddag og aften, foreløbig hver anden uge, starte op.
I øjeblikket udstiller kunstnerne Ib Spang Olsen, Evelyn Mittmann og Jørgen Buch – hvis værker fast vil blive solgt fra galleriet. Men der arbejdes også med nye udstillinger i løbet af efteråret.

Egilsgade 24 skal også være rammen for lidt større arrangementer og aktiviteter – debat, kunst og kultur. Og det er blandt andet her, Foreningen Oktober kommer ind.
Efterårets planer er ved at blive fastlagt, og vi er glade for at kunne indbyde til et par spændende arrangementer i den kommende måned.

Kulturnat, Anne Feeney-koncert og udstilling med satirikeren Julie Leonardsson

Fredag den 8. oktober er det som bekendt Kulturnat i København. Oktober har i den anledning åbent fra 18 til 23.
Programmet opdateres på kulturnattens hjemmeside.

Midt i oktober kommer en fremragende amerikansk sanger til København. Folkesangeren Anne Feeney optræder i Oktober, Egilsgade lørdag den 16. kl. 15 om eftermiddagen.

Hun står midt i og viderefører den rige amerikanske sangtradition, som bl.a. Woody Guhtrie lagde grunden til.
Der kan læses mere om Anne Feeney her.

Samtidig er der fernisering på en udstilling med den svenske satiriker Julie Leonardssons billeder. Han tegner til dagligt for det svenske Dagens Arbete. Se hans billeder her.

Fra Dagens Arbete
Klik og forstør

I øvrigt vil butikken forsøge at opbygge en samling CD’er med progressiv musik til salg, som kan være svær at få fat på andre steder. F.eks. kan vi nu tilbyde alle den fremragende amerikanske protestsanger David Rovics CD’er til kun 75 kr/stk. Flere af hans tekster har i tidens løb været optrykt i Kommunistisk Politik. Sidst han var i Danmark sang David bl.a. ved Terma-demonstrationen i Århus.

Oktobers hjemmeside

Foreningen Oktober indgår også på Oktobers hjemmeside – med oplysninger om aktiviteter og det elektroniske kultursstridsskrift Carl og afdelingen for Anti Coca-Cola!
Den er ved at få en ny webadresse – og vil for fremtiden kunne findes på www.oktobernet.dk

Særlige tilbud til medlemmer af Foreningen Oktober

Foreningen Oktober vil i det hele taget forsøge at invitere til spændende arrangementer – også uden for Egilsgade. Sidst var det til Danmarkspremieren på Michael Moores Fahrenheit 9/11. Der vil f.eks. undertiden blive inviteret til koncerter til nedsat pris.

Hvem er medlem?

Alle der har betalt abonnement for Kommunistisk Politik er automatisk medlem af Foreningen Oktober. Andre kan blive medlem ved at indbetale 20 kr. til foreningen.

Kom ned i Egilsgade – eller send en mail til foreningen_oktober@yahoo.dk. Du kan også ringe til bogcaféen på 35 43 49 50 i åbningstiden, så sender vi et girokort.
Udover omtale og annoncering i Kommunistisk Politik, vil der blive udsendt et nyhedsbrev ca. to gange årligt til foreningens medlemmer.

Netavisen 30. september 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne