Modstand mod besættelsen af Irak er legitim og nødvendig

Af Henning Paaske Jensen
Kommentar til Fyens Stiftstidende

Et indlæg fra Omar Dhahir, bestyrelsesmedlem i Komiteen for et Frit Irak- Lyt ikke til ”Irak-eksperterne” – har vakt voldsom debat. Medlemmer af Dansk Folkeparti har forlangt Omar Dhahir, der er dansk statsborger, udvist til Irak. Omar Dhahir har selv kommenteret debatten i et interview i Ekstra Bladet.
Den følgende kommentar er til debatten i Fyens Stiftstidende.

Dansk Folkepartis læserbrevs-skribenters serie af hadske og fremmedfjendske angreb på Omar Dhahir i Fyens Stiftstidende taler næsten for sig selv med talen om “landsforrædere” og kravet om ”udvisning af ham og ligesindede”. Det er som om vi har hørt dette sorte ekko før, der mangler kun ”kast dem ud med faldskærm”.

Det er slemt når en dansker baserer sig på folkeretten og anklager den danske regering for krigsforbrydelse, formulerer at modstandskamp og herunder væbnet modstandskamp er rigtig og legitim. Men det er ekstra slemt hvis det er en dansk/iraker der gør det, så åbnes sluserne.

Det er også slemt for tilhængerne af den amerikanske besættelse, at der tales lige ud om ”eksperter”, som forsøger at ignorere det irakiske folks massive modstand mod besættelsen. ”Eksperter” der er med til at retfærdiggøre USA’s underlæggelse af det olierige Irak ”Eksperter” der dækker over at krigsbyttet er i gang med at blive uddelt. Dækker over at amerikanske monopoler er i fuldt gang med at privatisere Irak og uddele lunser til de andre besættelsesmagter herunder AP Møller koncernen.

Det er også slemt, at den åbne støtte til at føre væbnet modstandskamp i Irak, fremhæves på et tidspunkt, hvor USA imod egen forventning ikke længere kontrollerer store dele af Irak. Hvor forskellige dele af modstandsbevægelsen, herunder religiøse dele, ikke fører kamp mod hinanden, som ”eksperter” havde forudsagt, men forener sig imod besætterne og deres kollaboratører.

Intet kan fjerne det faktum

-at Danmark gik i en forbryderisk krig mod Irak sammen med USA, England m.fl. og udgør en besættelsesmagt.

-At langt den største del af det irakiske folk ønsker USA og de andre besættelsesmagter hen hvor peberet gror.

-At det irakiske folk udmærket er klar over at Irak krigen er baseret på løgne og manipulation og har til formål at kontrollere den irakiske olie.

-At den USA indsatte regering med USA’s langvarige CIA agent Alawi i spidsen opfattes som og er USA’s forlængede arm.

-At føre væbnet kamp mod USA, Englands og Danmarks tropper på irakisk territorium er legitim i henhold til folkeretten og FNs charter.

-At retten til at føre væbnet modstandskamp mod ens besættelsesmagt aldrig kan være afhængig af om man er troende eller hvilken religion man tilhører. Men alene om man er patriotisk.

Vi må heller aldrig glemme at de danske modstandsfolk under den tyske besættelse blev forfulgt og kaldt terrorister

Udenlandske tropper har intet at gøre på irakisk territorium.

Netavisen 12. september 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne