Det borgerlige hykleri og 11. september

Kommentar
Ole S. Larsen
Interrpres

Både mandag og igår (tirsdag) gik hundrede tusinder af russere på gaden i store sørgetog og ceremonier for hædre mindet af de børn og andre som blev ofre for den kriminelle gidselaktion i den Nord-Ossetienske by Beslan.

Demonstrationer vendte sig mod den kriminelle terroristisk aktion som tog livet af flere hundrede mennesker.
Sørge-marcher, mindeshøjtideligheder og demonstrationer mod terrorismen holdtes mange russiske byer, også så langt væk som på Stillehavskysten, bla i Vladivostok
– Vi vil hædre mindet af børnene som døde og forstå hvad vi vi kan gøre, sagde Anja, som deltog i demonstrationen ved Kreml.
– Vi er bange, for vi ved ikke hvor det kommer fra. Ikke muslimer i hvert fald, sagde hendes veninde Masja.
De var begge en del af det folkehav på 130 000 mennesker, ifølge officielle ciffrer, som bølgede gennem Moskvas centrum.

I Nord-Ossetiens største by Vladikavkaz samledes et par tusind mennesker for at demonstrere mod terrorismen,
men også mod de magthavere, som ikke forhindrede den terroristiske gidseltagning.

Den sidste måned er Rusland blevet ramt af andre terroraktioner. To civile passagerfly bombesprængt, bombeattentat ved en Metro-station i nærheden af Kreml og nu den bestialske gidseltagning i Beslan.

Og solidariteten spredte sig ud over Ruslands grænser, til Polen hvor der vlev holdt et minuts stilhed i mandags, Til Rom hvor tusinder af lys blev tændt. Fra Norge blev der sendt ambulancer til Rusland. Og hvor mærkeligt det end lyder så er det første gang, at solidariteten med ofrerne for Den Nye Verdensordens terror i Rusland var så omfattende.

For tidligere, som ved Gidseltagningen i et teater i Moskva i 2002, stod de borgerlige medier i Danmark og andre Nato- og EU-lande på nakken af hinanden for at kritisere – ikke terroristerne – men Ruslands regering for at være medskyldig i terroren.

Men de samme Nato og EU-medier som da New York og Washnington blev ramt af terror talte om ‘verdenshistoriens værste og mest forbryderiske terrorister’, talte nu om at ‘man må forstå baggrunden for terroristernes handlinger’ og ‘Moskva har været for kompromisløs i deres politik i Tjetjenien’ – og så videre i samme smøre.
Visse ophidsede borgerlige redaktørere talte endda om at der skulle inbdføres sanktioner mod Rusland.

De samme borgerlige redatører som taler om ‘at forstå baggrunden for terror-aktionerne’i Rusland viser det zionistiske folkemordsregime i Tel Aviv, som hver eneste dag myrder, torturerer og mishandler det palæstinenere, ‘stor forståelse’ og de samme redaktører er fanatiske modatandere af alle former for sanktioner mod staten Israels terror

Et hykleri der holder hånden over den zionistiske terror i Palæstina og den amrikanske i Irak, Haiti, Cuba og andre lande.Blandt andet holder amerikanske myndigheder 5 cubanere indespærrede. De fem cubanere afslørede i Florida omfattende terror- planer i Florida. Terrorattentater som skulle udføres på Cuba.

Derfor kan de borgerlige medier og politikere i ikke tillade sig at kritisere Putin sålænge man støtter og holder liv
i det zionistiske børmemords- og folkemords-regime i Tel Aviv (Staten Izrael). Et regime som har verdensrekord i mangelpå respekt på FN-resolutioner.

Sålænge man fortsætter aggressionen og terroren mod Iraks folk kan man ikke kritisere Rusland uden at blive betraget som hyklere. Derfor har Ruslans præsident Vladimir Putin ingen problemer med at afvise kritikken fra Nato og EU-landene.

I en samtale med britiske medier i den præsidentielle residens i Novo Ogarjovo udenfor Moskva, natten til tirsdag, svarer Putin på spørgsmål om terroren og situationen i Tjetjenien.

Både The Independent og Guardian korrespondenter beskriver Putins vrede over forslag om at føre en mere kompromis-venlig i Tjetjenien.
Putin svarede -: Hvorfor skal vi tale med børnemordere? I forhandler ikke med Osama bin Ladin, så hvorfor skal vi forhandle med tjetjenske børnemordere ?
Hvorfor indbyder I ikke Osama bin Ladin til Bruxelles eller det Hvide Hus og lader ham diktere hvad han vil have for at lade Jer være i fred?
Hvorfor gør I ikke det ?

Man kunne også spørge: Hvormange kritiske ord om USA’s præsident vil de borgerligt-reformistiske redaktører skrive om “USAs krig mod Iraks folk”, hvis det nu var en skole i Texas, som blev udsat for gidseltagning af “børnemordere og terrorister”?

JEG TROR DE FLESTE AF OS KENDER SVARET.

Netavisen 9. september 2004

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne