APK-København:Stop vanviddet

Der bruges mange kræfter på at skjule omfanget af krigene og krigsoprustningen for befolkningen i Danmark og på verdensplan.
Verdens befolkning lægger blod, sved og tårer til i jagten på krigens superprofitter, og den danske regering indgår en uhellig alliance med verdenshistoriens største krigsmager-regering.

Danske soldater sendes i krig i Irak og Afghanistan og andre steder, hvor det kan gavne USA’s erklærede mål at blive verdens behersker. Enten under dansk flag eller som dele af såkaldte fredsbevarende styrker under NATO-, EU- eller FN-flag.

Danske virksomheder, især A.P. Møller, tjener enorme summer på krigsproduktion, -handel og -transport, imens danske arbejdsforhold til stadighed forringes.

Med USA’s stjernekrigsprojekt afsættes ufatteligt store summer til udvikling af ny krigsproduktion, herunder nye typer atomvåben. Danmark deltager villigt med sin bistand til at få en aftale i stand om udbygning af Thule-radaranlægget. Små og store avancerede teknologiproducenter gnider sig i hænderne ved udsigten til nye store ordrer, mens USA har fået mulighed for at bruge anlægget til at gennemføre sine planer med atomvåben og et angrebs-, kontrol-, kommando- og kommunikationssystem, som er en direkte integreret del af USA’s strategiske angrebsplan, Strategic Attack Plan.

Alene Danmarks regerings godkendelse af at give Grønlands jord til missilforsvaret er en beslutning, som nu har installeret atomvåbensystemer på grønlandsk område og samtidig understreger Danmarks rolle som imperialistisk nation. Atomvåbnene kan affyres ved hjælp af denne nye radar.

Den danske regering deltager villigt i ‘krigen mod terror’, skønt de virkelige terrorister er regeringerne og de multinationale virksomheder, der bekriger verdens befolkning. Dagligt bliver vi fodret med falske nyheder, der skal bevise nødvendigheden af en omfattende terror-lovgivning. En lovgivning, der muliggør overvågning og kontrol med den enkelte borger i et hidtil uset omfang.

Ikke på noget tidspunkt har den danske regering seriøst fordømt de krigsforbrydelser og overtrædelser af internationale aftaler og konventioner, der dagligt begås af den israelske stat. En apartheidmur rejses gennem et helt land, og et folk splittes på tværs af familier, arbejde, dyrkningsarealer og vand- og energiforsyninger, uden at den danske regering protesterer.

I Irak kæmper befolkningen for at få smidt besættelsestropperne ud af landet, mens den danske regering holder fast på, at de danske tropper er der for befolkningens skyld.
Der er brug for, at fredsbevægelsen i Danmark rejser kravene:

Støt de væbnede kampe mod USA’s besættelser – uanset hvor de finder sted
Træk de danske tropper hjem fra Irak og Afghanistan
For et frit og uafhængigt Palæstina
Afskaf terror-lovgivningen
Ingen deltagelse i stjernekrigsprojektet
Stop dødens købmænd

Vedtaget af APK-Københavns distriktskonference, august 2004

Se også
Skån os for valgflæsket
Udtalelse APK-Københavns distriktskonference, august 2004

Netavisen 30. august 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne