Nu slagtes sukkerproduktionen

Det er ikke kun sukkergiganten Danisco, der bliver ramt, når EU måske allerede i 2005 afskaffer sukkerstøtten. Lolland-Falster står til at miste minimum 1.000 arbejdspladser inden for sukkerindustrien, landbruget og afledte erhverv.
Der skal udskrives fyringssedler til en i forvejen hårdt ramt arbejdsløshedsø i Danmark:

– Vi har mistet alt andet. Først var det metal-arbejdspladserne, der forsvandt, da værftet lukkede, og senest MAN B&W Diesel, der lukkede i foråret. Og nu forsvinder SiD-arbejdspladserne. Det er en katastrofe, siger SF-borgmesteren i Nakskov, Flemming Bonne Hansen.

I SiD Vestlolland har man længe været forberedt på, at sukkerstøtten på et tidspunkt ville forsvinde:
– Vi har været forberedt på det her og har været i dialog med landbruget og politikerne i et stykke tid. Men det, der er det foruroligende i kommissionens nye udspil, er hastigheden, hvormed støtten skal afvikles, siger formand for SiD Vestlolland, Jess Hansen, der tror, at afviklingen af støtten “kommer til at betyde meget for Lolland-Falster”.

Hverken borgmestre eller fagforeningsformænd kan se nytten af at videreuddanne de mange arbejdsløse, da der jo ingen job er at uddanne dem til. I stedet har de fundet en anden vej frem, som de håber giver resultater.

SiD Vestlolland er gået sammen med Sydhavsøernes Landboforening og har skrevet et brev til de 13 borgmestre på Lolland-Falster. Her appellerer de til at danne fælles front mellem arbejdsgivere, borgmestre og fagforeninger for at løse de store arbejdsløshedsproblemer.

Netavisen 26. juli 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne