Danmark 1000 dage i krig

Aktion i Odense 14. juli 2004

Den 14. juli 2004 genlyder slotspladsen foran folketinget af TROMMER FOR FRED: Danmark har været 1000 dage i krig. For 1000 dage siden besluttede Nyrup-regeringen at sende danske soldater til Afghanistan for at deltage i USA’s såkaldte krig mod terror.

FredsVagten ved Christiansborg har stået der lige siden – i 1000 dages protest mod dansk krigsdeltagelse.
‘Krigen mod terror’ er en endeløs krig. Det er for længst afsløret, at den er et påskud for at sikre amerikansk verdensherredømme og kontrol med strategiske områder og ressourcer – ikke mindst olie.

Krigen mod Afghanistan blev fulgt op af krig mod Irak. Fogh-regeringen sendte igen danske soldater af sted – i en krig, som strider mod international lov, og under løgnagtige påskud om irakiske masseødelæggelsesvåben, der angiveligt skulle true den internationale fred og sikkerhed.

FredsVagten ved Christiansborg protesterede igen. Op til Irak-krigen gik hundredtusinder af danskere på gaden i protest – og millioner og atter millioner verden over. Den ulovlige krig har forvandlet sig til en permanent besættelse – og irakerne er gået til modstand for at tvinge besættelsesmagten ud og sikre reel selvstændighed.

Under begge disse fortsatte krige er også den israelske besættelse af de palæstinensiske områder fortsat – og den palæstinensiske befrielseskamp er forstærket. En illegitim mur er blevet opført på palæstinensisk territorium. Israel, støttet af USA, nægter at fjerne den – og har i praksis også Blairs og Foghs og hele den amerikanske krigskoalitions støtte.

1000 dage efter den danske indtræden i den globale terrorkrig er denne afsløret som simpelthen imperialistisk aggression mod verdens folk.

Fredsbevægelsen og folkene kræver stop for krig og besættelse. Stop for den globale amerikanske krig.
I Danmark siger vi:

1000 dage er nok – de danske tropper hjem fra Afghanistan og Irak NU!
Stop de ulovlige krige og besættelser!
Støt folkenes modstandskamp!

APK
Arbejderpartiet Kommunisterne


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne