Apartheidmuren skal fjernes – FN må indføre sanktioner mod Israel

Den Internationale Domstol i Haag har afgjort, at den omstridte israelske mur på Vestbredden – den såkaldte apartheidmur – er illegal og bør fjernes: Opførelsen af hegnet strider mod international lov, hedder det i dommen. Israel skal stoppe opførelsen af muren på Vestbredden og rive det allerede opførte på palæstinensisk territorium ned.

14 ud af 15 dommere (med den amerikanske dommer som undtagelsen) i Den Internationale Domstol har dømt den israelske sikkerhedsmur ulovlig. De vil have FN til at stoppe byggeriet, rive det eksisterende ned og betale for de ødelæggelser, muren har medført. Israel bør betale kompensation til de palæstinensere, der har mistet deres hjem, forretning eller gårde som følge af opførelsen af muren. Sker det ikke, skal FN indføre sanktioner, siger dommerne.

Det var et flertal af FNs medlemslande, som havde forelagt sagen for Den Internationale Domstol. Israel har på forhånd sagt, at det ikke vil anerkende dommen. Og USA støtter Israel.

FN har med andre ord fået bolden tilbage igen. Palæstinenserne kræver nu, at det internationale samfund bør reagere ved at indføre sanktioner mod Israel.

Den Internationale Domstols afgørelse har vakt glæde blandt progressive kræfter verden over.

Thomas Koppel: “Endelig et glimt af menneskelighed fra den såkaldte ‘verden’.

Komponisten Thomas Koppel (Savage Rose), som gennem mange år har støttet det palæstinensiske folks retfærdige kamp mod besættelse og undertrykkelse, hilser afgørelsen velkommen med ordene “Verden har ingen brug for en ny Warszawa ghetto!”.

Thomas Koppel

I en udtalelse i anledning af dommen siger Thomas Koppel:

“Nu må verden også gå i aktion mod det lige så kriminelle, langsomme folkemord på det palæstinensiske folk, og mod den moralske, økonomiske og kulturelle voldtægt mod både palæstinensere og jøder, begået af en amerikansk/israelsk mafia, som gemmer sig bag zionismem og udnytter den.

Verden må også stoppe ødelæggelsen af Irak, og rejse tilsvarende krav om erstatninger for ødelæggelserne der. Den eneste forskel mellem Vestbredden og Irak er, at den multinationale olie- og imperie-mafia i Irak fik indsat deres egen, ulovlige marionet-regering, som aldrig er lykkedes i Palæstina.

FN, bagbundet med en lille håndfuld udvalgte magters veto-privilegier, må tages tilbage af nationerne gennem FNs generalforsamling – og derved blive det redskab for fred og retfærdighed, som var hensigten, istedet for at give dække for international kriminalitet som f. eks. de 12-årige “sanktioner” mod Irak, som kostede over en halv million børn livet, CIA gangster-statskuppet i Haiti, o. s. v..

Verdensdomstolens kendelse om muren er kun et første skridt til at standse en global katastrofe som har fået lov at udvikle sig lige siden 2. verdenskrig.

Vi – befolkningerne – må selv tage ansvaret for at ord bliver til handling,” understreger Thomas Koppel.

Netavisen 9. juli 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne