Er mishandling af Iraks børn også demokrati?

Af Carsten Kofoed
talsmand for Komiteen for et Frit Irak

7. juli 2004

I Irak har Internationalt Røde Kors og FN’s børnefond, UNICEF, konstateret, at den amerikansk ledede besættelsesmagt ikke bare har fængslet mindst 100 irakiske børn, men også mishandlet disse børn i flere fængsler rundt om i Irak.


Irakiske børn efter amerikansk angreb i Bagdad juli 2004

For eksempel har såkaldte forhørseksperter i Abu Ghraib-fængslet uden for Bagdad ifølge den amerikanske underofficer Samuel Porvance trængt en 15-årig irakisk pige op i et hjørne af hendes celle og flået tøjet af hende. Hvad der ellers er sket, tør man slet ikke tænke på. Men med de afslørede torturskandaler i Abu Ghraib-fængslet in mente er det værst tænkelige også det mest sandsynlige.

Alt dette er både afskyeligt og grænseoverskridende, men også meget sigende om besættelsesmagten i Irak. Først blev dens omfattende og systematiske tortur af og seksuelle overgreb på voksne irakiske fanger – en tortur beordret fra toppen i den amerikanske regering – afsløret og fordømt over hele verden. Og nu viser det sig, at også irakiske børn er blevet groft mishandlet af de amerikanske ”befriere”, hvis handlinger nok engang bekræfter deres indstilling til irakerne: De er undermennesker, som man kan gøre med, hvad man vil.

Det er stærkt oprørende, at mens massemedierne har haft travlt med at vise billeder af jublende irakiske børn, der spiller fodbold med besættelsestropperne, så har andre irakiske børn tryglet om hjælp i Iraks fængsler under amerikanernes ”forhør”.

Mishandlingen af irakiske børn er om noget et symbol på den voldtægt af Iraks nutid og fremtid, som besættelsesmagten forøver hver eneste dag, mens dens støtter fabler om absurditeter som demokrati, frihed og suverænitet for irakerne med over 150.000 udenlandske tropper i Irak.

Den danske regering er som en del af ”koalitionen” i Irak medansvarlig for hvert enkelt af de modbydelige overgreb på irakiske børn, der har fundet sted for at presse informationer om modstandsbevægelsen ud af børnenes tilfangetagne forældre eller tvinge disse til at melde sig selv. Og derfor vil uhyrlighederne desværre også fortsætte, så længe besættelsesmagten – den virkelige terrorist i Irak – befinder sig i landet.

Det burde gøre valget let for den danske regering og de partier, der støtter besættelsen af Irak: De danske tropper skal hjem og besættelsen af Irak afsluttes nu.

Appeller og pæne ord hjælper hverken Iraks børn eller voksne over for en torturerende og børnemishandlende besættelsesmagt. Nu må der handling til.

Sendt som debatindlæg til den danske presse den 7. juli 2004.
Komiteen for et Frit Irak, The Committee for a Free Iraq, Denmark
Hjemmeside/Website: http://www.fritirak.dk

Netavisen 9. juli 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne