Foghs falske forsikringer skal afskaffe folkeafstemninger om EU

– Siger vi ja til EU-grundloven, så kan EU selv ændre den fremover uden folkeafstemninger, udtaler Ole Krarup, MEP for Folkebevægelsen mod EU

Det fremgår af pressen, at den danske regering i øjeblikket arbejder på, at få vedtaget en fælles erklæring om “en pause i EU”.

– Anders Fogh forsøger at skaffe flertal for, at der trykkes på traktat-snooze-knappen, efter EU-grundloven er vedtaget. I bedste efterløns-garanti-stil skal manøvren få bl.a. os danskere til at sige ja til EU-grundloven med forventningen om, at siger vi ja, er det ens betydende med, at bremsen er trukket i lang tid, udtaler Ole Krarup, medlem af EU-parlamentet og spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU ved EU-valget søndag den 13. juni.

– Virkeligheden er imidlertid en anden end Fogh giver indtryk af. EU-grundloven indeholder nemlig en bestemmelse (“passerellen”), der giver EU selv lov til at ændre EU-grundloven, så helt vitale områder underlagt krav om enstemmighed, kan overflyttes til flertalsafgørelser. Dette vil befolkningerne ikke skulle høres om. Ordningen er ikke i overensstemmelse med systemet i den danske grundlov (§ 20), der kun tillader, at Danmark alene kan afgive sin selvbestemmelsesret “i nærmere bestemt omfang, siger Ole Krarup og fortsætter:

– Foghs forsikringer er ikke bare falske men også en undvigelsesmanøvre, der skal lokke danskerne til at stemme ja og samtidig afskaffe folkeafstemninger om EU-spørgsmål, så EU’s elite kan fortsætte i retningen af Europas Forende Stater uden at spørge befolkningerne til råds.

Netavisen 9. juni 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne