Kommunalbladets råd til medlemmerne: FLYT DIG

Af Kaj Rudi Rasmussen
Kommunistisk Politik 12, 2004

I Kommunalbladet nr. 7 i år er der et interview med chefkonsulent i Interpen Management A/S Inge Dahl. Bladets redaktion har sat Inge Dahl til at berolige de offentligt ansatte, så deres usikre fremtid kan bæres lidt endnu.

Under overskriften Grib chancen for at flytte dig argumenterer hun for, at den usikre fremtid er ret positiv:
– Jeg kan godt se, at jeg måske selv kan være lidt af en rollemodel. For min karriere har vist, at det nytter at rykke sig, udtaler hun.

Inge Dahl har rykket sig op i det faglige hierarki fra tillidskvinde til kontorchef og brugt denne post som springbræt til den nuværende stilling som chefkonsulent. Jeg kan godt se fidusen og har da også været vidne til mange karrierepersoner i mit liv.

Men hvad med de kommunalt ansatte, der er tilfredse med at leve en tryg og tilværelse med sikkerhed for job og løn? Hvad med de tillidsfolk, der er blevet dette for at varetage deres kollegers interesser og ikke blot sine egne karriereambitioner? Hvor mange kontorchefer er der egentlig plads til i fagbevægelsens hierarki?

Hvis du er i fare for at blive fyret, så gå på kurser, siger Inge Dahl på Kommunalbladets vegne:
– Hvis kommunen ikke vil betale de kurser eller den udvikling, man har lyst til – så må man finde dem selv. Så må man tage kurser i fritiden eller finde en anden arbejdsplads. Sværere er det ikke. Det vil ikke gavne noget at få tryghedsaftaler i forbindelse med kommunalreformen. Det bliver en sovepude. Og sagt lidt barskt: Hvis folk ikke er kvalificerede til at være på arbejdspladsen nu, så skal de ikke sikres en aftale om at kunne blive efter en sammenlægning.

Nej da, for løsenet er: FLYT DIG, når magthaverne svinger med taktstokken, se positivt på at blive fyret og gå arbejdsløs, hold kæft, og klar dig selv!

Se også:
‘Strukturreform’: 30.000 offentlige stillinger bortrationaliseres årligt
Kommunistisk Politik 12, 2004

Netavisen 2. juni 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne