Savage Rose LIVE:Den himmelske magi på jorden

Kommunistisk Politik 11, 2004

Atmosfæren: elektrisk, de første umiskendelige akkorder slås an, Annisette er i gang med at plukke himlen ned på jorden, Savage Rose er på scenen, LIVE, revolutionær romantik, mageløst magisk.

Annisette i Fælledparken 1. maj 2004

Hundredtusinder har oplevet fortryllelsen ved dette band, der i mere end 35 år har vandret barfodet rundt overalt på kloden, blandt de underste, og tolket deres håb, længsel, drømme, smerter og kamp.
Magiske øjeblikke, der skabes af samværet, af sjælenes forening, af udvidelsen af rummet til et fællesskab af vilje, kraft og livsglæde.

Savage Rose er ofte blevet kaldt Danmarks bedste live-band. Sangene fødes i studiet, som Annisette sagde forleden i Go’morgen Danmark – men det er først når de når deres bestemmelse, når de deles med andre, med ‘publikum’, at de folder sig helt ud.

Hvorfor så ikke bare udgive koncerterne? Fordi det kun kan blive en afglans, en dokumentation af magien, ikke en genskabelse af det.
Det er derfor ARE YOU READY? – den første LIVE-CD med roserne nogensinde – først kommer nu – som det 20. værk i rækken af Savage Rose-CD’er.

Selvom langt det meste af materialet har været indspillet før, i studieudgaver, er det et nyt og afrundet arbejde, og skal bedømmes som sådan: som et forsøg på den jordiske magis genskabelse, i et nyt fællesskab.
Det er lykkedes imponerende godt. Man er TIL KONCERT med roserne. Derfor skal der ikke udvælges højdepunkter, eller uddeles ris: Det er en magisk times tid.

De fleste af numrene kommer fra Den Grå Hal i Christiania sidste år (hvor undertegnede igen fandt sig rygradsrislende tryllebundet) – men der er også optagelser fra andre koncerter i 2003 og 2003:
Hvad jeg prøver at sige er at ARE YOU READY? er en splinterny, aldrig hørt koncert med Danmarks mest fantastiske band med en sangerinde i front, der personificerer kunstens urkraft.

Annisette er en pryd for vort land, vor klasses stjerne, en gave til verden.
Sådan er det – og alle der ikke har været til koncert med Savage Rose bør gøre det derhjemme – og vi, der har været det, har muligheden for at gå til en ny, hvornår vi vil!

De tretten numre –

Howling (Born Wild)
Bag De Funklende Stjerner
War
Revival Day
Where Have All The Flowers Gone
Wild Child
Precious Love
Stop The Crazy Man
Ain’t My Baby Beautiful
Shaman
The Joker
Black Angel
Thank You

Are You Ready? er i butikkerne fra den 24. maj.

Netavisen 24. maj 2004


Dette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne