Forsvar Christiania blæser ørerne af Folketinget med ”I kan ikke slå os ihjel”

I dag tirsdag d. 18. maj vil Forsvar Christiania initiativet blæse ørerne af Folketinget med ”I kan ikke slå os ihjel” mens lovforslag L205 vedr. Christiania er til 2. behandling.

Lovforslag L205 betyder en reel lukning af Christiania, gennem en opsplitning og privatisering af området. L205 er den bulldozer der smadrer det demokrati og fællesskab, som har været grobunden for udviklingen af et område hvor kultur, socialt arbejde og alternative virksomhedsdrift har blomstret.

Christiania-demoen ved Folketinget 30. august 2003

”L205 betyder lukningen af Christiania – og dette hverken kan eller vil vi gå med til. Det skal stå klart for enhver at regeringens lovforslag betyder en afvikling af den kollektive brugsret, som er grundlaget for Christianias fællesskab, demokrati og mangfoldighed, ” udtaler Maria Cunha, aktivist i Forsvar Christiania

Her til formiddag under 2. behandlingen, vil Christiansborg Slotsplads være samlingspunkt for forskellige aktiviteter og aktioner. Bl.a. vil Forsvar Christiania Initiativet spille Folketingssalen op med ”I kan ikke slå os ihjel”, i både den oprindelige version og tre nye versioner. Food not bombs vil uddele Christianiamadpakker. Og hverken udenfor eller
indenfor Christiansborgs mure kan man undgå at høre budskabet om en bevarelse af Christiania, som fristed, alternativ og åndehul.

”Indtil nu er der ingen der har hørt på de utallige røster der har snakket for Christiania, som fristed, kultursted og alternativ. Derfor vil vi i dag få budskabet om at man ikke kan slå Christiania, og alt hvad Christiania står for, ihjel til at gjalde på Christiansborg. På lørdag vil vi følge op med en demonstration, der vil få budskabet til at runge i de
københavnske gader,” fortsætter Maria Cunha.

Aktionerne tirsdag vil blive fuldt op af en demonstration og fest for folket på lørdag d. 22. maj kl.12.00 fra Christiania. Titusinder vil her gå på gaden for at vise deres støtte til Christiania, som et fristed og alternativ. Et sted hvor alternativ virksomhedsstyring, kultur og leveform har fået lov at udvikle sig gennem 32. år, på grundlag af demokrati og
fællesskab.

Netavisen 18. maj 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne