Uhellig alliance mellem krigstilhængerne i Venstres Ungdom og SF/Enhedslisten

Kommentar
KP/Netavisen

Krigstilhængerne i Venstres Ungdom har indkaldt til en demonstration mod den muslimske organisation Hizb-ut Tahrir, der søndag holder møde i Nørrebrohallen.
Det sker samtidig med, at danske besættelsestropper i Irak har været involveret i træfninger med irakiske modstandsfolk. Den væbnede irakiske modstand har nu bredt sig også til Sydirak og de områder, som står under britisk kommando (og som de danske tropper er underlagt).

Hitb-ut Tahrir har for nylig arrangeret en større demonstration i København mod USA’s og krigskoalitionens ulovlige krig og besættelse af Irak, mod besættelsen af Palæstina og imod ’korstoget’ mod muslimerne.

Dette har fået hetzen mod organisationen til at blusse op igen, efter at statsadvokaten tidligere på året havde afvist, at der var grundlag for at forbyde organisationen.

Venstres Ungdom begrunder hyklerisk demonstrationen med ’Hizb-ut-Tahrirs demokrati- og kvindeopfattelse ligger milevidt fra hvordan i vi Danmark ser på disse ting.’

Hvorfor demonstrerer Venstres Ungdom ikke mod den kristne fundamentalisme i f.eks. Dansk Folkeparti?
Det ved alle hvorfor. Dansk Folkeparti fører krig mod muslimerne i Irak, og partiet er en afgørende del af regeringsflertallet.
Hvorfor demonstrerer Venstres Ungdom aldrig mod nazi?

Venstres Ungdom støtter den kolonikrig, som er udløst af den nykonservative Bush-administration, baseret på aggressiv kristen og jødisk fundamentalisme (zionisme).

Der har i denne sag udviklet sig en uhellig alliance mellem krigstilhængere og krigsmodstandere. SF, Enhedslisten og deres ungdomsorganisationer har tilsluttet sig VU’s krigeriske demonstration med dens fundamentalistiske og racistiske over- og undertoner.
Det er principielt fejlagtigt, dybt skadeligt og kompromitterende for hele den danske venstrefløj og den danske krigsmodstand.
Det er knæfald for reaktionen og højrefløjen.

Se også
Alliance mod Hizb-ut-Tahrir
På Gaden

Netavisen 9. maj 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne