De store partier i EU-parlamentet forhindrer opgør med svindel

Mistillidsvotum på baggrund af Eurostat-sagen nedstemt – opgør med svindel forhindret af de store partier i EU-parlamentet.

64 medlemmer af EU-parlamentet fremsatte tirsdag den 4. maj et forslag om mistillidsvotum til EU-kommissionen. Baggrunden er Eurostat-skandalen som fandt vej til medierne i sidste halvdel af 2003. 666 medlemmer deltog i afstemning. Heraf stemte 88 for og 515 imod.

– Lederne af EU-parlamentets store partier har igen demonstreret, at de aktivt modarbejder en betryggende undersøgeæse af eurostat-skandalens omfang, udtaler MEP Ole Krarup fra Folkebevægelsen mod EU.

– Eurostat-sagen har vist, at ikke blot kommissionen, men også lederne af parlamentets store partier (socialdemokrater og konservative/kristendemokrater) – som udgør integrerede dele af kommissionens politiske bagland -har deltaget aktivt i bestræbelserne på at hindre, at skandalens omfang overhovedet bliver undersøgt på betryggende måde. Som mange andre pinagtige sager er den fejet ind under EU-systemets rummelige gulvtæppe, siger Ole Krarup, som er blandt forslagstillerne.

– Essensen i denne korruptionssag er, at højtstående embedsmænd i EU‚s statistiske kontor i årevis har svindlet med enorme summer (flere hundrede millioner kroner). De relevante kontrakter og bilag var skaffet af vejen, da EU‚s revisorer indledte undersøgelse. Men de ansvarlige direktører er endnu ikke blevet draget til ansvar; den ansvarlige kommissær »vidste ingenting«. Til gengæld har den underordnede funktionær der bragte sagen frem, været udsat for bureaukratisk misbilligelse, bemærker Ole Krarup.

Se baggrund og mistillidsdagsorden her
Mistillidsvotum til kommissionen om eurostat på vej til afstemning
Netavisen 29.04.04

Netavisen 5. maj 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne