EU – Historiens lektie

Hvis du tror at vejen til fred og evig velstand ligger i EU-systemet – så er der ikke for tidligt at vågne op!

Kommentar
DKU – Fremad


Fra demonstrationerne under EU-topmødet i København december 2002

I den endeløse række af mere eller mindre frit opfundne argumenter for at være med i EU er der især et argument som vender tilbage gang efter gang: EU er garanti for fred i Europa, en opfindelse som skal skabe et forpligtende samarbejde til erstatning for de mange år med krig (og her tænkes der især på de 2 verdenskrige).

Er du hoppet med på det argument? Har du så tænkt over at krige komme af at magthaverne i de store lande har ønsket at sikre deres industri- og finansfyrster “retmæssig” adgang til ressourcer, afsætningsmarkeder og strategiske geografiske områder i mindre lande. Det man med et dækkende ord kalder imperialisme.

Kigger du på EU med friske øjne vil du se, at det langt hen ad vejen opfylder de store landes trang til at dominere over de mindre. Her fra 1. maj 2004 er der således 25 medlemslande, men magten er placeret hos de 6 største lande med Tyskland, England og Frankrig i spidsen. Hvad krig og besættelse ikke kunne udrette er lykkedes med bestikkelse og den sorteste løgn, 19 mindre lande, herunder Danmark, er sat under frivillig administration.

Udvidelsen der “heler” Europa

1. maj fuldføres transformationen af det gamle Østeuropa. Årene siden murens fald har budt på lynkursus i kapitalistisk massevoldtægt, og nu siges det er bruden har lært lektien og er blevet pyntet op til bryllupsfesten. Men mens milliardærer ikke kan få armene ved optagelsen af de østeuropæiske lande i EU, så er den barske virkelighed en historie om massiv arbejdsløshed, diktater om nedskæringer i pensioner og socialhjælp.

Når “man” taler om vækst og velfærd er virkeligheden udflytning af arbejdspladser, faldende lønninger og stigende priser. Sikke en fest.
Når “man” taler om gensidig gevinst for medlemslandene, så er virkeligheden er det kun er de største monopoler som profitere på EU.

Din tid – dit ansvar

Kender du det? Din tid er fyldt op med uddannelse, familiedrømme, måske arbejde, og ret sikkert bolignød.
Med EU kan du være sikker på, at det ikke er de spørgsmål der fylder i kalenderen for befolkningerne i u-landene.

Handels- og landbrugspolitik er skruet sådan sammen i EU, at de u-lande kun har ret til at eksportere råvare og det skal ske ved at de afstår retten til undergrunden til et europæisk firma der til gengæld udnytter arbejdskraften som slaver, spreder sygdomme uden at levere medicin, bestikker de lokale politikere og embedsmænd med dyre biller og lejligheder i Paris.

Våbeneksporten er en af Europas store vækstområder, uhørte summer tjenes i denne fredelige del af verden på andres krige og konflikter. Eller – er virkeligheden ikke den at “andres konflikter” skyldes EU’s handelspolitik, pengegaver til korrupte og magtgale politikere – der ligner de europæiske af sind – samt eksport af våben? Del og hersk er imperialismens dagsorden om den er amerikansk eller europæisk.

Hvis du tænker som os, så vil du mene at fred ikke kun skal være et europæisk fænomen, alle mennesker, børn og unge har ret til et liv i fred.

EU er vejen til direktørernes paradis for de få ufatteligt rige, brolagt med knuste skeletter fra mellemøsten til Afrika. Vi slås for vores egne drømme om en hel og retfærdig verden, i kamp mod imperialisme og undertrykkelse.

EU-systemet er den forkerte vej, derfor opfordrer vi til at du og andre går aktivt med unionsmodstanderne, siger Nej til den kommende unionsforfatning og støtter Liste N ved parlamentsvalget juni 2004.

Netavisen 27. april 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne