Betalingsboykot for en god og gratis uddannelse

Onsdag d. 28.4. får København besøg af repræsentanter for de nordjyske elever, som i disse dage mobiliserer til kamp mod brugerbetaling. De girokort på 500 kr., som dumper ind ad døren hos amtets elever i 1.g, 2.g og 1.hf bliver ikke betalt, og forventes indleveret til elevrådene i løbet af en uge. Og så skal de over til finansministeren. Dette sker på opfordring fra DGS Nordjylland, en lokalafdeling af Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Fra tidligere elevdemo ved Christiansborg

– Det er vigtigt at gøre klart at brugerbetaling ikke må legaliseres i en velfærdsstat som Danmark, hvor uddannelse skal være for alle og ikke kun for eliten. På den måde forstærkes den negative sociale arv. Det er derfor, vi boykotter brugerbetalingen, siger Sarah Borup, næstformand i DGS Nordjylland.

Eleverne planlægger at tage de indsamlede girokort med til Christiansborg hvor de havde håbet på at få en aftale med finansminister Thor Pedersen.
Desværre har ministeren ikke ønsket at tale med eleverne, på trods af mange forsøg. Hvis det ikke lykkes at få en aftale med ministeren vil eleverne i stedet sende alle girokortene op med balloner midt på Christiansborg slotsplads.

– Vi giver ikke op fordi finansministeren ikke ønsker at tale med os. Det vigtigste er at vi viser at vi ikke mener dette er måden hvorpå at investere i Danmarks fremtid. Uddannelse er Danmarks råstof og bør være lige for alle, slutter Sarah Borup.

Eleverne har generelt stor opbakning fra de andre DGS regioner i landet, og gymnasieelever landet over har deltaget i underskriftsindsamling mod brugerbetalingen. Når eleverne kommer til København skal de da også mødes med repræsentanter for de københavnske gymnasieelever.

Netavisen 21. april 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne