14 til på dødslisten over ofre for Fort Europa

– EU’s handels- og flygtningepolitik koster tusinder af menneskeliv, udtaler Anne Bundsgaard fra Folkebevægelsen mod EU

Lørdag druknede 14 afrikanere i en synkefærdig båd på vej over Middelhavet. Den internationale antiracistiske netværk United for Intercultural Action har i forvejen registreret 4.591 døde flygtninge på vejen til EU siden 1993.

– Vi nærmer os 5.000 lig på bordet som konsekvens af, at det er gjort næsten umuligt at komme til EU-lande og søge om asyl på grund af en flygtningepolitik, som i mere end ti år har gjort unionen berettiget til øgenavnet Fort Europa. EU opfører sig kold og kynisk overfor såvel menneskeliv som overfor FNs kritik for brud på internationale flygtningeregler, udtaler Anne Bundsgaard, som er kandidat for Folkebevægelsen mod EU ved valget til EU-parlamentet.

– EUs handelspolitik og toldmur har i en årrække taget levebrød fra mange tusinder af mennesker i ulandene og dermed skabt fattigdom og uro, som tvinger masser af mennesker på flugt. Hvis EU vil reducere antallet af flygtninge på en anstændig måde, burde EU sætte ind overfor årsagerne til problemet. Men det vil kræve en grundlæggende ændring af EUs økonomiske politik overfor ulandene.

Netavisen 19. april 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne