Oppositionen vil genoprette en fri ungdomsuddannelse

Pressemeddelelse
15. april 2004

I dag afvikles resterne af Den Fri Ungdomsuddannelse, som blev nedlagt af regeringen umiddelbart efter valget. I den anledning samles oppositionens partier til debat i Nyborg arrangeret af Landsforeningen af Uddannelsesansvarlige skoler. Her bekendtgøres det, at oppositionen vil oprette en uddannelse i lighed med den fri ungdomsuddannelse efter det kommende valg.

– Der er en restgruppe i hver eneste ungdomsårgang, som aldrig får taget en ungdomsuddannelse. For dem er der behov for individuelt tilrettelagte forløb med god og tæt vejledning. De kvaliteter havde den fri ungdomsuddannelse og dem skal vi bære med videre i en ny fri ungdomsuddannelse,

– Den fri ungdomsuddannelse viste sig at være en succes ved at mange unge valgte uddannelsen, men også ved at den ifølge den udarbejdede evalueringsrapport fik fat i ganske mange unge, der ellers ikke ville have fået en ungdomsuddannelse. De unge blev gelejdet videre i uddannelsessystemet eller ud på arbejdsmarkedet. Den nuværende regering har ikke formået at skabe et alternativ til Den Fri Ungdomsuddannelse for denne gruppe af unge.

For yderligere oplysninger kontakt Carsten Hansen, Socialdemokraterne (33374006), Margrethe Vestager, Radikale (24445555), Aage Frandsen, SF (33374403) og Pernille Rosenkrantz-Theil, Enhedslisten (33375003).

Netavisen 15. april 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne