Terroristen Sharon myrder Shaikh Ahmed Yassin

Det var Ariel Sharon, der personligt beordrede og overvågede mordet på Sheik Yassin – den palæstinensiske muslimske befrielsesorganisation Hamas’ åndelige leder.

Det er en kriminel handling, et mord, strafbart ifølge folkeretten. Den israelske praksis med summariske henrettelser af palæstinensiske ledere er strafbare – og hører til den enorme liste af anklagepunkter, som kan rejses mod Mellemøstens terrorist nr. 1 – Ariel Sharon.

Et mord, begået på gangstermaner, med de mest sofistikerede amerikanske og israelske våben. 8 andre blev dræbt samtidig.

Hamas har valgt Yassins ‘højre hånd’, Abdel-Aziz al-Rantissi (f. 1947), som ny ‘åndelig leder’. Israel siger, det vil fortsætte med at myrde ‘alle militante ledere’.

Danmark og EU har kritiseret mordet – uden at det får konsekvenser i form af sanktioner eller betydning i øvrigt.

Den australsk-engelske journalist John Pilger har i en artikel kaldt Israel “den unævnelige kilde til terror i verden”, som ikke mødes af sanktioner, selvom Israel har overtrådt flere FN-resolutioner end nogen anden stat siden grundlæggelsen af verdensorganisationen.”

Pilger fastslår:
“I oktober sidste år vedtog 144 mod 4 at fordømme den mur Israel lader skære gennem hjertet af Vestbredden, som annekterer den bedste landbrugsjord, indbefattet vandingssystemet, som leverer det meste af palæstinensernes vand. Israel ignorerede som sædvanligt verden.
Israel er vagthund for Amerikas planer for Mellemøsten.”
Se hele artiklen her (eng)

Palæstina og de arabiske lande syder af vrede og had efter mordet på Shaikh Ahmed Yassin.
Overalt i verden er der blevet demonstreret i protest. Også i Danmark. I Odense samme dag, som han blev dræbt. I Købehavn tirsdag, hvor omkring 2000 vrede palæstinensere (fortrinsvis) gik fra Blågårds Plads til Christiansborg.

Netavisen 24. marts 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne