Odense: Strejkende chauffører kræver trafikchef væk

Strejkende chauffører fra Odense Bytrafik
Fotos: Kommunistisk Politik

180 odenseanske buschauffører har stadig indstillet driften af bybusserne. Igen i dag kørte busserne ikke, og først på et møde fredag morgen vil det blive besluttet, om kørslen skal genoptages.

Et massivt flertal besluttede torsdag morgen at fortsætte strejken. Fem stemte for at genoptage arbejdet, én undlod at stemme og 69 chauffører stemte for at fortsætte strejken.

Chaufførerne protesterer mod dårligt arbejdsmiljø – men nu har protesten udvidet sig til et krav om, at trafikchef Peter Justesen, Odense Bytrafik, skal træde tilbage.

– Vi har intet hørt fra kommunen, og vores krav er fortsat, at vi slipper af med Peter Justesen, siger Carsten Sørensen, talsmand for de strejkende chauffører.

Justesen truer på sin side med fyringer af chauffører. Strejken koster Odense Bytrafik penge – og Justesen siger nu, at der kan blive tale om afskedigelser efter konflikten. Til Ritzau siger han:
– Det må vi kompensere for ved at mindske vores omkostninger, og det kan få konsekvenser i stil med, at vi må producere lidt mindre fremover og derfor måske får et mindre behov for ansatte.

Han erklærer også, at han ikke kunne drømme om at fratræde sin stilling:
– Jeg har en kontrakt, som løber fire år endnu, og for min del vil jeg da opfylde kontrakten, siger Peter Justesen.

Sålænge chaufførerne har nedlagt arbejdet, vil kommunen ikke forhandle, siger rådmand Søren Møller (K).

Se også

TV2-Fyns interview med
Carsten Sørensen, talsmand for bybuschaufførerne

Netavisen 18. marts 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne