Bombe mod retssikkerheden i EU

Udtalelse fra forretningsudvalget i Folkebevægelsen mod EU den 13. marts 2004:

Folkebevægelsen mod EU fordømmer bombeterroren i den spanske hovedstad Madrid, som har kostet op mod 200 mennesker livet og såret omkring 1.400.
Meningsløs terror mod civile mennesker tjener aldrig nogen god sag, hvem der end står bag.

Bomberne rammer også retssikkerheden i EU-lande. EU har straks grebet anledningen som påskud for at stramme EUs parlamentarisk ukontrollerede indsats mod terror med regler og foranstaltninger, som i langt højere grad går ud over borgernes rettigheder og retssikkerhed end over terroristernes muligheder for fortsatte aktiviteter.

Kontrol, diskrimination og undertrykkelse af religiøse trosretninger, politisk oppositionelle kræfter og nationale mindretal fremmer kun vækstgrundlaget for ekstreme, kriminelle grupperinger. EU bidrager således selv til voldens, undertrykkelsens og terrorens onde cirkel.

Netavisen 15. marts 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne