Om de kriminelle attentater i Madrid

Fra Spaniens Kommunistiske Organisation Oktober, APKs søsterorganisation, har vi modtaget følgende udtalelse om terrorattentaterne i Madrid

Det brutale, blodige attentat i morges den 11. marts, der har kostet omtrent 200 mennesker livet, dets tidspunkt kl. 7.30 om morgenen og de valgte steder, viser tydeligt, at målet var arbejderklassen, det arbejdende folk.

Hvad der end er det ideologiske eller politiske dække, under hvilket gerningsmændene til de barbariske attentater skjuler sig, indikerer deres brutalitet og grusomhed mod civile på tidspunkter og steder med stort menneskemylder, at man bevidst er gået efter at anrette den størst mulige skade ved at benytte terroren som politisk våben, noget karakteristisk for fascismen.

Aznar-regeringen, monarkiet og dets regime er ikke dem, der skal fortolke arbejdernes smerte. Dem, der systematisk og konstant har angrebet arbejderklassens rettigheder og ladet hånt om dens krav, skal ikke nu stille sig op og repræsentere den eller foregive en social konsensus ved at udnytte befolkningens retfærdige harme.

På samme måde, som den 11. september blev den imperialistiske Bush-regerings alibi for at igangsætte sin doktrin om ”forebyggende krig”, der har medført død og ødelæggelse i Afghanistan og Irak, og for at indskrænke det amerikanske folks civile og politiske rettigheder, udnytter Aznar-regeringen morgenens uhyrlighed, der objektivt styrker reaktionen, til at retfærdiggøre sin nationale og internationale politik, der splitter folkene i Spanien og inddrager os i aggressioner mod tredjelande og underkaster os den amerikanske regerings militarisme.

Manipulationen fra regeringen, der i sine offentlige udtalelser sætter lighedstegn mellem terrorisme og enhver form for politisk opposition, er nået til det ekstreme at inkludere forsvaret af den monarkistiske forfatning i slagordene for opfordringen til at fordømme morgenens ugerning. Desværre har flertallet af lederne på den institutionelle venstrefløj accepteret, ”nået konsensus om”, regeringens holdning.

Vi må undgå, at højrefløjen misbruger dette kriminelle attentat til at forstærke sin reaktionære, antifolkelige politik. Aznar, Rajoy, Acebes og co. forsøger at forvirre Spaniens folk ved at ligestille terrorisme med selvbestemmelse og republikanisme.

Spaniens Kommunistiske Organisation Oktober udtrykker sin solidaritet med ofrenes familier og arbejderne i Madrid og opfordrer alle progressive organisationer og borgere og venstrefløjen til at bevare den nødvendige ro, beslutsomhed og enhed for at forsætte kampen for vores klasses frigørelse og fremskridt over for barbariet.

Madrid, den 11. marts 2004

Spaniens Kommunistiske Organisation Oktober

www.octubre.info

Netavisen 12. marts 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne