Stop statsracismen: Intet menneske er illegalt

Af Internationalt Forum

Johnny Hansen lægger ikke skjul på sine racistiske synspunkter. Staten, derimod, skjuler sin racisme under paragraffer, integrationssnak og påståede hensyn til menneskerettigheder.

Når staten lovgiver for at holde indvandrere og flygtninge ude, f.eks. stramning i familiesammenføringsregler, så hedder det beskyttelse af indvandrerkvinders rettigheder” (men hvorfor deporterer man samtidig kvinder til stening og tortur i Iran?).

Når staten laver sin diskriminerende lovgivning, f.eks. nedsat starthjælp, så er det for at ”hjælpe asylansøgerne i arbejde” (alt imens man signalerer: uden økonomisk pression gider ’de’ ikke arbejde). Når ministrene og de følgagtige medier hele tiden omtaler ’de fremmede’ som et problem, så sker der det som også er hensigten:
Indvandrerne bliver opfattet som et problem. Ja, i en sådan grad at indvandringspolitikken er blevet det centrale politiske tema over hele EU, og det tema som vælter regeringer og udskifter partiformænd og -kvinder.

Når EU lukker grænserne for ’de fattige fremmede’, så lukker EU-landene samtidig øjnene for verdens fattigdom og for de tusindvis af druknede ’bådflygtninge’ der ikke nåede helt frem for at ’stikke snablen i EU’s velfærdskasser’.

Men hvorfor? Er indvandrerne og flygtningene et reelt problem for befolkningen. Nej! De reelle problemer er den udhuling af velfærdssamfundet som den nuværende og tidligere regering har stået i spidsen for.

Staten og de neoliberale partier har, i takt med udhulingen af velfærdssamfundet, haft brug for syndebukke der kunne fjerne befolkningens interesse fra ’farlige sager’ som: Nedskæringer i dagpenge og kontanthjælp, forringede pensioner, privatiseringer og udliciteringer. Indvandrerne skulle fungere som lynafledere i forhold til den sociale utilfredshed. Også selvom det betød at man lagde en hel befolkningsgruppe for had og udsatte den for forfølgelse, racisme, mistro. Hvordan mon det føler hver dag at blive betragtet som et problem? Hvor længe skal vi finde os i det?

Vi siger nej til statsracisme. Vi kræver ligestilling og retfærdighed. Vi opfordrer til at bekæmpe de neoliberale regeringer og deres politik, uanset om de hedder VK eller SR.

Intet menneske er illegalt. Verden er vores allesammens. Bekæmp Fort Europa.

Internationalt Forums styrelsesmøde d. 25.1.04

Netavisen 5. marts 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne