SF på unionskurs

Margrete Auken sætter undtagelser og suverænitet på ophørsudsalg – og SFs nyvundne unionsbegejstring er også slået igennem i forhold til det kommende EU-parlamentsvalg den 13. juni i form af et valgforbund med socialdemokratiet.

Den nye spidskandidat for Socialistisk Folkeparti ved valget til EU-parlamentet – Margrete Auken – har i dagspressen udtalt, at SF nu er ”med på det hele”. Hun taler for afskaffelse af de danske undtagelser og betegner EU-konventets forslag til en EU-grundlov som ”et rimeligt godt resultat”.

– Margrete Aukens og SFs partiledelses EU-rus bringer dem længere ud end mange SFere og vi havde forestillet os, udtaler Karina Rohr Sørensen, som er en af spidskandidaterne for Folkebevægelsen mod EU ved EU-parlamentsvalget.

– Fru Auken giver indtryk af, at vi kan afskaffe undtagelserne ”bortset fra oprettelsen af en egentlig EU-hær”, hvilket er ufatteligt naivt. Hæren er allerede planlagt, dens hovedkvarter blev besluttet i Bruxelles i december og oprustning er sat på dagsordenen af kommissionen med tilhørende støtte til udvikling af EUs våbenindustri. Fru Auken er begejstret for EU-borgerskab, det udemokratiske og asociale ØMU-projekt og skrotningen af den retssikkerhed, vi har i Danmark, siger Karina Rohr Sørensen og fortsætter:

– Fru Auken mener, at SF skal støtte unionen som ”internationalt, orienteret venstreorienteret projekt”. Goddag mand økseskaft. Hvor meget international solidaritet er der i EUs toldmure og politik overfor u-lande, som i praksis holdes i EUs økonomiske lænker, der skaber fattigdom, uro og flygtningestrømme? Hvor meget international solidaritet er der i EUs restriktioner overfor flygtninge – som ofte er på kant eller direkte i strid med internationale regler på området? Velbekomme.
– SF-ledelsens nye forårskollektion – det blå dress med gule stjerner – kommer næppe på mode blandt partiets vælgere. De har fortjent bedre, end det fru Auken vil tilbyde dem, lyder meldingen fra Karina Rohr Sørensen.

SFs unionsbegejstring er også slået igennem i forhold til det kommende EU-parlamentsvalg. Den seneste tid har der tegnet sig to nye parløb i forhold til valget den 13. juni. Kristendemokraterne er gået i valgforbund med Det Radikale Venstre og SF med Socialdemokraterne.

– Folkebevægelsen mod EU er glade for, at Kristendemokraterne tegner sig som en medspiller i den kommende kamp for et nej ved en folkeafstemning om den EU-grundlov, som desværre fortsat er særdeles aktuel. Samtidig beklager vi og undrer os lidt over, at partiet har valgt et valgforbund med det parti, hvis ledelse måske er den mest EU-begejstrede – nemlig Det Radikale Venstre, udtaler efterskoleforstander og menighedsrådsmedlem Thorkild Sohn, som er kandidat på Folkebevægelsen mod EUs liste N ved valget til EU-parlamentet.

– Det forholder sig endnu værre med det valgforbund, som det forlyder at SF har indgået med Socialdemokraterne, siger Majbrit Berlau, som også er kandidat på Folkebevægelsen mod EUs liste N ved valget til EU-parlamentet og fortsætter:
– Den socialdemokratiske partiledelse har så sent som for bare nogle få dage siden vist, at de vil overgå den nuværende regering i sin uforbeholdne tilslutning til ØMU-projektet. Partiledelsen har samtidig forlængst lagt sig ind på en totalt ukritisk kurs overfor den udvikling, som forslaget til EU-grundlov og de store EU-lande har skitseret for den kommende EU-superstat med EU-præsident, EU-militær, EU-arbejdsret og meget af samme skuffe.

– Det er, hvad S-spidskandidat Poul Nyrup Rasmussen og hans flok vil. Skal SFs vælgere virkelig lægge stemmer til det? Er det endnu et tegn på, at SF er blevet et tilhængerparti? Er der overhovedet plads til unionsmodstanden i SF? spørger Majbrit Berlau.

Netavisen 5. februar 2004
Opdateret 12. februar


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne