DKU: International solidaritet i centrum

Sidste weekend afholdt DKU sin 5. kongres – midt i et opsving i ungdommens kamp. De unge har ikke mindst været på barrikaderne i forhold til krigen mod Irak og imod Fogh-regeringens angreb på skoler og uddannelser.

Kongressen vedtog ledelsens beretning og en række udtalelser, valgte ny ledelse og fastlagde planerne for det kommende års arbejde.

Kommunistisk Politik har talt med Troels Riis Larsen, som blev genvalgt som formand for ungdomsforbundet.

– Har det været et godt år for DKU?

– Det har været et af DKU´s mest succesrige år. Vi har deltaget aktivt i en lang række massekampe. Især de store antikrigsdemonstrationer i starten af året har vi været aktive i. Det har været hårdt, men har givet væsentlig styrke og erfaring til vores organisation.

Foto: DKU’eren Lars Grenaa og Rune Eltard Sørensen (forrest) ved løsladelsen fra 3 måneders varetægtsfængsling og dommen i Københavns Byret for maleraktionen mod Anders Fogh og Per Stig Møller, da disse sendte Danmark i ulovlig krig

Samtidig er det lykkedes os at gennemføre en række aktioner, der har været med til at skabe opmærksomhed om en række ting. F.eks. var aktionen mod de danske krigsforbrydere på folketingets åbningsdag med til at sætte fokus på, at folketinget er ansvarlig for de mord på uskyldige irakere, man har set.

– Desuden har DKU oplevet en succesfuld sommerlejr, der har rystet organisationen sammen, samtidig med at vores politiske niveau er blevet styrket.

– Hvad er jeres planer for det kommende år?

– Et vigtigt politisk spørgsmål er fortsat kampen mod krig og besættelse af Irak. Demonstrationen den 20. marts, årsdagen for invasionen, er en vigtig begivenhed i den henseende. Der er noget, der tyder på, at USA og Israel har planer om at indtage Syrien også, og det er selvfølgelig vigtigt at forhindre dette. Desuden fortsætter den israelske besættelsesmagt med deres racistiske apartheidpolitik. Bygningen af muren tværs gennem Palæstina må stoppes. Altså sætter DKU igen fokus på den internationale solidaritet.

Fra demo’en den 15. februar 2003: På gaden igen 20. marts, årsdagen for krigen mod Irak

– Et andet vigtigt kampfelt er at styrke den folkelige modstand mod EU. Her er den store demonstration den 9. maj vigtig at mobilisere til. Desuden skal vi sikre, at den konsekvente EU modstand bliver repræsenteret i EU-parlamentet igen. DKU støtter Folkebevægelsens Ungdom, der giver de unge unionsmodstandere stemme.

– Vi har en lang række planer for DKU, men væsentlig er vores årlige sommerlejr. I år vil vores mål være at lave en bred ungdomslejr, hvor unge fra hele Danmark kan diskutere spørgsmålene omkring folket kontra supermagt. Vi glæder os til at opleve unge engagerede, der ikke er bange for at forandre verden til noget bedre.

Desuden vil DKU sikre, at unge fra Danmark har mulighed for at komme til den internationale ungdomslejr i Mexico. Denne kæmpe begivenhed vil give mulighed for unge til at møde andre revolutionære unge fra hele verden. Personligt glæder jeg mig meget til at skulle af sted, slutter DKU´s formand.

Se også
Udtalelser fra DKUs 5. kongres

Netavisen 30. januar 2004

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne