Udtalelser

DKUs 5. kongres januar 2004

Stop dansk krigsdeltagelse!

Flere tusinde irakere er døde under bombardementerne af Irak det sidste års tid (og 1,5 million inden for de sidste 12 år). Tusinder af dem var civile irakere, der bare gik på den forkerte gade på det forkerte tidspunkt. De var på vej over for at handle ind, de var på vej over i børnehaven og hente børn, eller endnu værre, de var på vej hjem fra børnehaven med børnene.

Uanset situationen døde de på en løgn, en løgn, som Fogh tilsluttede sig, da han sendte danske soldater ned til krigen og senere besættelsen. En løgn, som Fogh tilsluttede sig mod befolkningsflertallet i Danmark. En løgn, som han og resten af verden blev gjort opmærksomme på af de to modige krigsmodstandere, Lars og Rune, med deres malingskast.

Irakerne døde og dør stadig på en løgn, de døde og dør stadig for olie, de døde og dør stadig for penge, for profit. De er ofre for en af det kapitalistiske samfunds indbyggede økonomiske kriser, der gør, at de imperialistiske magter endnu engang må udvide deres grænser, deres muligheder for profit. Men de økonomiske kriser stopper ikke her, de er evigt tilbagevendende og voksende i omfang, så længe det kapitalistiske system består.

Den danske kapitalisme med Mærsk i spidsen er ikke anderledes. De danske soldaters kugler gør ikke mindre ondt, når de trænger ind i en iraker. De danske firmaer, der er i Irak, er ikke i gang med at genopbygge landet. De er der for at tjene penge!
Det SKAL slutte!

DKU kræver:

De danske tropper skal trækkes hjem!
Irak skal gives til irakerne!
Anders Fogh og hans medskyldige skal stilles til ansvar for deres handlinger!

Finansmand Fogh

Finansloven er for længst på plads. Resultatet var yderligere forringelser på en lang række områder, dog bliver politiet og fængselsvæsnet vindere.

Planerne om kommunesammenlægning er lagt åben ud. Hvad der ikke siges højt, er, at kommunesammenlægningen kommer til at medføre nedskæringer på en række områder. Sammenlægningen er endnu et led i tilpasningen til EU-systemet. EU-tilpasning og nedskæringer kommer som så ofte før til at gå hånd i hånd.

Finansmand Fogh er klar over, at den danske økonomi hænger lidt med skuffen for øjeblikket, og derfor har han i sin nytårstale højt og helligt lovet, at økonomien bliver bedre i 2004. At det bliver bedre for Dansk Industri, der har forfattet den del af talen, behøver vi ikke at tvivle på.

Det har altid været de udsatte grupper, arbejderne, studerende osv., der har betalt for krig og krise. Og det er præcis, hvad vi kommer til i 2004. Krigen i Irak fortsætter med stadigt stigende udgifter, som den danske befolkning kommer til at betale for. Krisen vil også vise sig i sin fulde kraft, arbejdsløshed, stigende problemer med at betale for hus og hjem. Svaret fra regeringen vil være flere nedskæringer for de svage.

DKU’s svar er enkelt:
2004 skal bruges til at kæmpe for ungdommens rettigheder

Stop nedskæringerne!
Krisen skal betales af de rige!
Krig mod krigen!

Se også:
DKU’s 5. kongres:
International solidaritet i centrum

Netavisen 30. janaur 2004


Dette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne