Folkebevægelsen mod EU vil rejse protest mod Israel i EU-parlamentet

Hvordan kan EU samarbejde med Israels regering, som også spærrer EU-borgere inde? spørger Folkebevægelsen mod EU efter nye israelske stramninger.

Den israelske regerings politik i forhold til befolkningen i Gaza og de palæstinensiske områder er nu blevet strammet så meget, at det langt fra kun rammer israelere og palæstinensere. For omkring en uge siden indførtes der krav om en særlig indrejsetilladelse i zone A, som der skal søges om fem dage før ind- eller udrejse i disse områder. Dette krav gælder også for borgere fra EU-lande, hvorfor bl.a. en dansker menes at være spærret inde i områderne.

– Indespærringen af de palæstinensiske områder rammer ikke kun palæstinensere og israelere, men også borgere fra EU-lande. Hvornår vågner EU og siger stop? spørger Affra I. Khallash, EP-kandidat for Folkebevægelsen mod EU, som vil rejse sagen i EU-parlamentet:

– Hvor er EUs pæne ord om frihed, demokrati og menneskerettigheder henne, når de ikke skrider markant ind overfor en besættelsesmagt, hvis restriktioner ikke kun rammer palæstinensere og israelere, men også alle andre mennesker i området? Hvordan kan EU opretholde en associeringsaftale med den israelske regering, når selv borgere fra EU-landene spærres inde som konsekvens af den politik? spørger Affra I. Khallash.

Han er født i Mellemøsten og kandidat på Folkebevægelsen mod EUs liste N ved valget til EU-parlamentet den 13. juni:
– Det er på høje tid, at verdenssamfundet griber ind. FN må for alvor gå på banen og sikre at fred, demokrati og menneskerettigheder sættes øverst på dagsordenen i Mellemøsten, slutter han.

Folkebevægelsen mod EUs medlem af EU-parlamentet, professor dr.jur. Ole Krarup, der selv tidligere har besøgt områderne, vil i næste uge sikre, at sagen rejses i EU-parlamentet.

Se også

Velkommen til Israel: Nye regler for indrejse til Gaza og Vestbredden
Åbent brev til Folketingets partier Af Palæstina Fredsvagter

Netavisen 18. januar 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne