Støtteudtalelse til pædagogerne i Århus

APK:

Jeres kamp for at bevare den pædagogiske kvalitet og tilstrækkeligt personale på institutionerne i Århus har vores fulde sympati og støtte.

Et angreb på det pædagogiske niveau rammer naturligvis vores børn og deres velfærd. På denne måde rammer de påtænkte fyringer også store dele af kommunens befolkning.

BUPL Århus Amt anviste allerede i efteråret andre metoder til at dække byrådets såkaldte underskud, blandt andet gennem en forhøjelse af dækningsbidraget, en grundskat for erhvervsejendomme. Det er en politik for at lade de rige betale mere til samfundets fælles bedste. Men byrådet valgte endnu engang at tage fra den almindelige borger og at overføre pengene til de største arbejdsgivere og kuponklippere.

Byrådets store flertals skalten og valten med den almindelige borgers velfærd må følges til dørs med fortsatte og udvidede protester.

Titusinder i kommunen støtter jeres protester. De mange tusinder offentligt ansatte i kommunen og børneforældrene støtter jer, og sympatien med jeres kamp er bredt funderet i den øvrige befolkning. For at få taget forslaget af bordet må alle inddrages i kampen. Det vil naturligvis også være en vældig støtte til jer, hvis LO Århus og fagforeningerne inden for det private område vil støtte jer med reelle kampskridt.

Stop socialhjælpen til de rige
Stop forringelserne for vores børn
Nej til konvertering af pædagogstillinger til billigere, ikke-faglært arbejdskraft

APK
Arbejderpartiet Kommunisterne, Østjylland

Netavisen 16. januar 2004