Vi vil have nazisterne ud af Århus

Af Sofie, Århus

Meget tyder på, at nazisterne forsøger at benytte Århus som deres vigtigste base i Danmark.
Efter at de i flere år har arbejdet uantastet i byen, primært med at vise sig frem og rekruttere nye medlemmer, føler de sig nu så stærke, at de er gået over til vold og terror i gaderne og på værtshuse i Århus, uden at politiet har grebet en eneste gang.

Midt i december gik det for eksempel ud over nogle unge fra organisationen Ansats, der havde besat et beskyttelsesrum i midtbyen. To teenagepiger blev gennembanket ved den lejlighed. Gruppen Ansats´ mødested figurerede derefter på nazisternes hjemmeside.

I fredags var nazisterne igen på terrortogt.
Også i år blev der arrangeret en bustur til mindedemonstrationen for Rosa Luxembourg og Karl Liebknecht i Berlin. Med en offentligt kendt fællesafgang fra Arbejderens bogbutik i Århus, skulle bussen af sted fredag aften. Bussen kørte af sted som den skulle, men fra et andet sted i byen. For nazierne havde på deres hjemmeside opfordret til at møde op ved busafgangen.

Det viste sig at være en fornuftig beslutning at flytte bussens afgangssted til et for nazierne ukendt sted. For nazisterne stod foran butikken i flere timer og filmede folk der kom og gik. Da de ikke fandt nogen bus i Mejlgade, fulgte de i stedet nogen af de tilstedeværende rundt i byen, stadig med videokameraet.

Vi vil ikke finde os i det!

Een gang har historien vist at nazismen er en forbrydelse mod menneskeheden, og een gang er nok. Nazismen var skyld i en verdenskrig, med mange millioner døde, de har allerede bevist hvilke forbrydelser de står for, forbrydelser der er så grusomme at det er uforståeligt at det stadig er tilladt i Danmark.
Forbyd nazismen og al dens uvæsen.

Netavisen 13. januar 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne