Krigen mod terror – en bombe under menneskerettighederne

Amnesty International markerer menneskerettighedsdagen 10. december med arrangementer landet over

I anledning af FN’s menneskerettighedsdag den 10. december markerer Amnesty International overalt i landet, at det er 55 år siden, at verdens lande tiltrådte Verdenserklæringen om Menneskerettigheder. Det sker med fakkeltog, koncerter, taler og lysarrangementer.

– Man kan ikke bombe sig ud af terrorens skygge. Ikke desto mindre er det netop det, vi oplever i disse år. I ”krigen mod terror” har den danske regering ikke alene gjort sig medansvarlig i de bomber, som er faldet i Afghanistan og Irak. Regeringen er også med til at lægge bomber under den internationale humanitære lovgivning. De fundamentale – og hårdt tilkæmpede – menneskerettigheder er under beskydning, siger Lars Normann Jørgensen i anledning af Menneskerettighedsdagen 10. december.

– Samtidig med, at der føres krig mod terroren, fængsles folk uden retsbeskyttelse og den Internationale Straffedomstol undermineres. Det uddyber kløften mellem mennesker af forskellig tro og oprindelse, og sår frø til flere konflikter. Krigen mod terror har udviklet sig til en gang kortsigtet symptombehandling.

Men usikkerhed og vold tackles bedst gennem effektive og ansvarlige stater, som holder fast på – og ikke krænker – menneskerettighederne. De er ikke bare en luksus, som kan nydes i gode tider. Menneskerettighederne skal fastholdes til alle tider – også når faren og usikkerheden råder, understreger Lars Normann Jørgensen

Amnesty International arrangementer 10. december:

Esbjerg: Fakkeltog fra Hovedbiblioteket til Musikhuset kl. 16.30

Frederiksværk: 1000 lys langs kanalen med en højtidelighed på Nordtorvet kl.17

Hillerød: Fakkeltog om Slotssøen med start kl. 17 på Torvet

København: Lys om Søerne med musik og taler kl. 17-21

Odense: Underholdning og fakkeltog fra springvandet i Vestergade kl. 16.30

Randers: Fakkeltog og koncert i Sct. Mortens Kirke 16-18

Roskilde: Fakkeltog fra Rådhuset til Hestetorvet kl. 16.30

Vejle: Gospelkoncert for menneskerettighederne, Vor Frelsers Kirke kl. 19.30

Aalborg: Koncert i Royal Pub, Jomfru Ane Gade kl. 20-23

Århus: Fotoindsamling for våbenkontrol dagen igennem og koncert på Gyngen, Mejlgade 53, kl. 21.30

Læs mere om de enkelte aktiviteter på:
http://www.amnesty.dk/aktiv/kalender/default.asp

Netavisen 8. december 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne