Prodi truer med eksklusion

– Det er grov, utidig og udemokratisk indblanding, når kommissionsformanden truer med eksklusion af lande, som siger nej til EU-grundloven, udtaler Ole Krarup fra Folkebevægelsen mod EU

EU-kommissionsformand Romani Prodi har netop udtalt, at ”man kan ikke lukke øjnene for, at hvis et land bliver ved med at sige nej, nej, nej , så sætter det siger udenfor fællesskabet”.

– Prodis udmelding er en grov og utidig indblanding i debatten forud for de folkeafstemninger, som en lang række lande skal have i 2004 om den EU-grundlov, der skal forhandles færdig næste weekend i Bruxelles. Med sit ordvalg virker angrebet rettet ikke mindst imod den danske befolkning. Den uhørte form for pression viser noget om manglen på respekt for demokrati hos den øverste embedsmand i EUs bureaukrati, udtaler professor dr.jur. Ole Krarup, som er medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– Prodis kommentar er reelt et krampagtigt forsøg på at give især de danske vælgere pistolen for panden. Men den slags mafiametoder skal han ikke forvente, at danskerne bøjer sig for. Og beslutningen om et sporskifte til en anden retning end EUs skal vi nok selv tage, når vi selv sætter det på dagsordenen.

Netavisen 5. december 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne