1% af irakerne tror på Bush

To nye irakiske meningsmålinger, den ene af udenrigsministeriets efterretningskontor, den anden fra Gallup, bekræfter at irakere ikke støtter den amerikanske besættelse.

Iflg. Gallup tror kun 5% af irakerne, at USA invaderede Irak “for at støtte det irakiske folk,” og 4% tror, at det var for at ødelægge masseødelæggelsesvåben. Kun 1% tror, at det var for at etablere demokrati, mens 43% sagde at den engelsk-amerikanske invasion var “for at røve Iraks olie.”

Det amerikanske uUdenrigsministeriums undersøgelse, der indgik i den tophemmelige CIA-rapport fra 10 november, viste, at et flertal af irakere betragter amerikanske tropper som besættere, ikke befriere.
Tre fjerdedele tror, at det amerikansk-udpegede irakiske regeringsråd er “overvejende bestemt af den (amerikanske) koalition,” og at de ikke tror, at det udpegede råd er i stand til at regere eller planlægge valg.

Fra Phyllis Bennis: ‘Bush om mellemøstligt “demokrati” og “besættelsens ophør” i Irak’
Overs. Hans Pendrup for Stop Terrorkrigen

Netavisen 3. december 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne