Små lande til grin for Frankrig og Tyskland

EUs to kernelande har endnu engang vist, at de kun ønsker at følge EU-regler, når det giver dem fordele, udtaler Jan Møgelbjerg fra Folkebevægelsen mod EU

”Der skal naturligvis gælde de samme regler for store lande som for små lande”, sagde statsminister Anders Fogh Rasmussen, da han i dag blev bedt om en kommentar til, at Frankrig og Tyskland i nat slap for at betale bøde for deres dårlige økonomi som er i strid med reglerne for de fulde medlemmer af EUs økonomiske og monetære union – populært kaldet euro-land.

– Men det gamle citat om, at alle er lige, men nogen er mere lige end andre, er jo netop endnu engang blevet bevist i EU-sammenhæng, siger EU-parlamentskandidat for Folkebevægelsen, Jan Møgelbjerg.
– Situationen understreger det latterlige i danske politikeres floskel om, at ”vi siddder med ved bordet”. Sandheden er, at Tyskland og Frankrig i praksis styrer de fleste beslutninger i EU. Skulle der være regler, de ikke bryder sig om kan de altså tilmed slippe godt fra at gøre som det passer dem.

– Af samme grund kan man med sikkerhed forudse, at der for eksempel aldrig vil blive ryddet op i EUs svindelfyldte, hundedyre og dybt uretfærdige landbrugsordninger. Der vil heller aldrig kunne føres en anstændig miljøpolitik overfor den kemiske industri, og i EU-bureaukratiet er åbenhed
utænkeligt, fastslår Jan Møgelbjerg.

– De små lande bliver gjort til grin for deres egne kontingent-penge. Det er et åbent spørgsmål, hvor længe vælgerne rundt om i Europa vil blive ved med at finde sig i det.

Netavisen 26. november 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne