EU-forfatningen ikke indrettet til undtagelser

– Fogh Rasmussens alliance med Berlusconi og Holger K. Nielsen er spil for galleriet, udtaler Ditte Staun fra Folkebevægelsen mod EU

Statsminister Anders Fogh Rasmussen har netop præsenteret EUs kommissionsformand Romani Prodi for den danske regerings fastholdelse af krav om, at EU-grundloven skal have en protokol om de danske undtagelser samt en tillægserklæring om muligheden for, at partere den retlige undtagelse.

Samtidigt forventer han, at EUs formand, italienske Silvio Berlusconi, vil fremlægge en tekst, som netop giver Danmark mulighed for at opretholde undtagelserne.

– Statsministeren fortsætter dermed sit spil for galleriet, hvor han vil alliere sig med både Berlusconi og SFs formand for at få et ja ved den kommende folkeafstemning om EU-grundloven. Fogh Rasmussens indsats for denne protokol er som rævens indsats for at vogte gæs. Hans erklærede mål er helt åbenlyst at afskaffe undtagelserne, udtaler Ditte Staun, talsperson og en af spidskandidaterne for Folkebevægelsen mod EU ved valget til EU-parlamentet i 2004.

– Skal Danmark tilslutte sig EU-grundloven, så kan vi reelt ikke opretholde undtagelserne, sådan som det danske Udenrigsministeries jurister allerede konkluderede i et notat i august. Det er den virkelighed, som allerede har fået EUs øverste administrator, kommissionsformand Prodi, til at sige fra overfor undtagelsernes fortsættelse.

Netavisen 25. november 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne