– Arbejdsløsheden er det største problem

Det er arbejdsløsheden og EU, der ligger de ufaglærte mest på sinde, viser en undersøgelse foretaget af SiD

Næsten 40 pct. bekymrer sig fortrinsvis om, hvorvidt de beholder deres arbejdsplads eller muligheden for at komme i arbejde. Godt 21 pct. vurderer, at det EU-afstemningen, der er det vigtigste tema i dansk politik til næste år.
Det er i hvert fald, hvad de ufaglærte mener, hvis en undersøgelse blandt 1001 SiD’ere står til troende. Meningsmålingen er foretaget i Fagbladets web-panel.

Det tredje vigtigste tema er indvandrer/flygtninge-politikken, hvilket 13 pct. synes. Det står i grel modsætning til den officielle dagsorden, der forsøges at drejes til, at den hovedsagelige bekymring blandt danskerne er indvandrere og flygtninge.

På kun to områder kunne regeringen mønstre mere end 8 pct. af stemmerne i forhold til hvilke områder regeringen har klaret sig bedst. Udlændinge- og udenrigspolitikken fik henholdsvis 23 og 20 pct., mens 36 pct. ikke kunne finde bare et område, hvor de synes, at regeringen har klaret sig bedst.

Panelet blev også med en meget positiv formulering spurgt, om det er i orden, at regeringen blander sig i forhold på arbejdsmarkedet for at sikre den enkelte lønmodtager/arbejdsgiver mere frihed. Det blev klokkeklart fejet af bordet i to ud af tre tilfælde, mens blot 28 pct. sluttede op om VK.-regeringens officielle politik.

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med analysefirmaet Instant-Answer, der har specialiseret sig i hurtige undersøgelser via Internettet.
Hvis du er medlem af SiD og vil deltage i web-panelet, så kan du tilmelde dig på SiD’s hjemmeside
www.sid.dk.

Netavisen 20. november 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne