USA forstærker krigsoperationerne i Irak

Som i Tikrit – hvor en hel by blev genstand for gengældelse og hævn for nedskydningerne af to amerikanske Black Hawk-helikoptere – gennemfører USA nu også i Bagdad voldsomme militæroperationer.
USA er i gengældelsesktionerne ikke mindst inspireret af den israelske adfærd over for de besatte palæstinensiske områder. Operation Iron Hammer – “Jernhammeren” – skal tilintetgøre den stadig voksende modstand mod besættelsesmagten.

‘Genopbygningen af Irak’ og ‘nationsbygning’ er afløst af en tilbagevenden til egentlige krigshandlinger med fornyede bombardementer fra luften.

De forstærkede militæroperation kommer også efter selvmordsangrebet i den sydirakiske by Nassiriya, der kostede 18 italienske soldater og politimænd livet. Den understregede at tropperne fra ‘De villiges koalition’ også er mål for den irakiske modstandskamp.

Hvad laver italienere, polakker, danskere og de øvrige koalitionsstyrker egentlig i Irak? Med hvilken ret er de der?
Italienske soldater er ligesom de danske i færd med at “irakisere” krigen – dvs. uddanne irakiske væbnede styrker (politifolk, soldater) under amerikansk kommando til gennemførelse af amerikansk politik uden amerikanske tab.

Det er opskriften på borgerkrig og forklaringen på, hvorfor irakiske politistationer er angrebsmål – ligesom besættelsesmagternes soldater er det – uanset deres påskud for deltagelse.
Næste gang kan det være danskere.

Der er tropper fra 30 lande i Irak. De fleste ganske små kontingeter. For nylig fortrød Tyrkiet en beslutning om at sende soldater, og Japan ser ud til at bakke væk fra et løfte om tropper. I Italien vokser kravene om at trække soldaterne hjem.

Herunder en oversigt over de nuværende styrker fra ‘De villiges koalition’ – alle mål for den legitime irakiske modstandskamp.

Netavisen 14. november 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne