– Der et intet progressivt ved et blindt ja til EUs stormagtsdrømme

Kirsten Normann-Andersen, fagforeningsformand og EU-parlamentskandidat for Folkebevægelsen mod EU, opfordrer SF til at få en mere kritisk og visionær EU-politik

Socialistisk Folkeparti har EU på dagsordenen, når de holder landsmøde i weekenden. En gruppe EU-positive kræfter er gået i offensiven for et EU-begejstret valgprogram. I medierne er de gået til angreb på en andre i partiet, som vil bevare en vis grad af kritik af unionen. De er ikke fornyende, lyder kritikken.

– Men det er lige omvendt. Det er EU-tilhængerne, der ikke er progressive og visionære. Det er dem, som siger ja til blindt at følge med strømmen i EU – stort set i den retning statsminister Anders Fogh Rasmussen peger på, udtaler Kirsten Normann-Andersen, der er formand for FOA i Århus og EU-parlamentskandidat for Folkebevægelsen mod EU.

– Udviklingen i EU viser tværtimod, at unionens udenrigspolitik præges af stormagtsdrømme og udstyres med et militært samarbejde i selskab med atombevæbnede britiske og franske styrker. Er det den fornyelse, vi skal søge? EUs grænseoverskridende miljøpolitik har netop vist sig i form af en kemikalie-strategi, hvor de store landes industrier har sat erhvervslivets interesser foran miljøets. Er det visionen?

– EU er grundlæggende forkert skruet sammen. Med det nye forslag til en EU-grundlov bliver det endnu mindre demokratisk med masser af beslutninger revet væk fra de nationale parlamenter. Derfor er brug for reel nytænkning. Der er brug for et bedre internationalt alternativ end EU kan tilbyde.

Netavisen 24. oktober 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne