“Her bor en krigsforbryder”

Seks politikere udsat for Rød maling

Hos Aase D. Madsen (DF) i Hellerup
(Foto: Søren Jensen, Ekstra Bladet)
Opdateret 8. oktober

Natten op til folketingets åbning hældte unge aktivister Rød maling foran seks forskellige folketingspolitikeres bopæl. På politikernes hjemadresser blev der sprøjtet rød maling foran deres huse: “Her bor en krigsforbryder”.
Det gik bl.a. ud over Aase D. Madsens (DF) hjem i Hellerup, Rikke Hvilshøj (V) i Greve, og Charlotte Antonsen (V) i Holte og den konservative Charlotte Dyremose.

Talsmanden for aktivisterne, Peter Hansen, udtalte:
– De politikere aktionen rammer er blandt de 61 politikere der stemte for dansk krigsdeltagelse. Handlingen er symbolsk og viser at de alle har blod på hænderne.
– Krigen er bygget på en løgn, det er efterhånden tydeligt for enhver, hvorfor fortsætte en besættelse på en løgn? spørger Peter Hansen, som refererer til polemikken omkring regeringens grunde til at bakke op om den amerikansk ledte krig i Irak.
Peter Hansen er medlem af Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund, DKU.

Kommunistisk Politik har snakket med Troels Riis Larsen, formand for DKU. Han siger:
– Krigsforbrydere findes også i det danske folketing. Det er det væsentligste budskab at få frem med aktionen. I virkeligheden burde de stilles for en krigsforbryderdomstol. Mit håb er at fredsbevægelsen laver en alternativ krigsforbryderdomstol, der stiller de ansvarlige politikere til regnskab for deres handlinger. Tallet 61 er i øvrigt kun dem, der stemte. Der var lavet en såkaldt clearingsaftale – det reelle tal på krigsforbryderstøtter i folketinget er 94. Reelt er de sidste 33 nøjagtig lige så skyldige som de, der stemte.

Troels afviser at aktionen er at gå over stregen. De her mennesker er skyldig i de drab på uskyldige civile i Irak. De har lavet en aktiv handling der har medført at uskyldige er døde. Om de trykker på en aftrækker eller på en knap i en folketingssal er underordnet… begge ting gør dem til mordere:

– Nogle af de borgerlige medier finder at aktionen er et udtryk for aktivisternes manglende respekt for demokratiet. Vi mener det modsatte: De folketingspolitikere, der sendte Danmark ud i en ulovlig krig på et løgnagtigt grundlag, og imod flertallet i befolkningen er ikke ‘demokrater’.

Se også
DKU: Symbolsk aktion Ekstra Bladet 08.10.03
DKU tager ansvaret for aktion mod folketingspolitikere – men politiet uden spor af hærværksmænd.
Se også
Borgerlige politikeres hjem ramt af hærværk Politiken 07.10.03

Netavisen 7. oktober 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne