Folkebevægelsen mod EU kræver debat om reelle alternativer

Anders Fogh Rasmussen og unionspartiernes udmelding om, at et Nej til EU-forfatningen er lig med udtræden af EU får Folkebevægelsen mod EU til at kræve debat og folkeafstemning om reelle valgmuligheder.

– Et dansk nej til EU-grundloven vil ikke medføre en automatisk udmeldelse af EU. Det er klart for enhver der kender bare lidt til den nuværende EU-system, udtaler Ole Krarup, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– Folkebevægelsen mod EU kan selvsagt ikke protestere mod statsministerens erklæring om, at der skal afholdes en folkeafstemning om medlemskabet. Det imødekommer Folkebevægelsens mangeårige politiske mål, siger Ole Krarup og
fortsætter:

– Men regeringen mangler én pointe: I folkestyrets navn må vi protestere imod, at regeringen øjensynlig vil afholde denne afstemning – vel nok den vigtigste i vores levetid – uden nogen forudgående grundig debat om de reelle valgmuligheder i den situation.
Det er Folkebevægelsens krav, at et nej til EU-grundloven efterfølges af en sådan grundig debat med efterfølgende folkeafstemning om Danmarks EU-medlemskab, herunder Danmarks muligheder for samarbejdsaftale med EU og nye muligheder for frihandel og internationalt samarbejde – ikke mindst med de nordiske lande, samt forholdet til bl.a. Europarådet, WTO og FN. Befolkningen bør have mulighed for til at diskutere de reelle alternativer.

Netavisen 23. september 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne