Medborgerhuset Blågården lukningstruet

Medborgerhuset Blågården skal lukkes, hvis det står til Københavns såkaldte kulturborgmester Martin Geertsen (Venstre). For Blågåden er en stor succes – stedet summer altid af liv – ikke mindst af liv på venstrefløjen. Centralt placeret i bydelen på selve Blågårds Plads er det også et vigtigt sted for succesrig integration.

Omkring 40 lokale brugere af Medborgerhuset på Blågårds Plads var i går aftes forsamlet i huset for at diskutere Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltnings forslag om en lukning af det populære og traditionsrige medborgerhus.

Vreden var til at tage at føle på og argumenterne for medborgerhusets fortsatte eksistens var mange:

“Det er ikke Kulturhuse, Martin Geertsen (venstre-Kulturborgmester i København) ønsker, det er Kulturpaladser. Han er ligeglad med hvad der sker inde i husene, blot de udvendigt fremstår som mondæne paladser og det kan man ikke ligefrem sige om Blågården”, sagde én bruger

En anden tilføjede: “Men brugerne af det her hus bor jo netop i lejligheder, som ligner det her hus, derfor føler de sig hjemme her”

Bølgerne gik højt under det timelange møde, hvor man også snakkede om baggrunden for at det netop er Blågården som må lade livet.

“Det er nok fordi vi fremstår som en Ræve-Rød-Rotte-Rede, men de tider er jo forbi”, kommenterede en repræsentant for personalet. “Vi lever op til alle de intentioner forvaltningen har med byens fremtidige huse, vi har stor fremgang og et budgetmæssigt overskud, derfor er det så uforståeligt”.

En beslutning om lukning af Medborgerhuset Blågården vil prompte blive besvaret med en bruger-besættelse af huset.

“Det er vores hus, fingrene væk” konstaterede de fremmødte brugere, inden der blev tændt for fodboldlandskampen på husets storskærm.

Yderligere information kan fås hos
Bent Erik Krøyer
Formand for brugerbestyrelsen
Medborgerhuset Blågården
20 81 88 32

Netavisen 12. september 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne