14 dages demonstrationer i Randers

Rådhustorvet fyldt med vrede demonstranter og bannere med slagord mod nedskæringer: Børn, forældre, lærere, pædagoger og pensionister, fællesmøder og høringer, Randers Amtsavis fyldt med læserbreve der tager afstand fra besparelserne.

På et byrådsmøde mødte elever talstærkt op og krævede besparelserne fjernet. Ophidsede scener fulgte, da rådhusbetjentene blev bedt om at fjerne de unge. I et af tilfældene blev en pige skubbet voldsomt ud af rådhuset og slæbt hen ad brostenene af en af betjentene. Elever og forældre på en enkelt skole har samlet 10.000 underskrifter mod skolelukninger på de 14 dage. Det vil sige at omkring 16 % af kommunens samlede befolkning har skrevet under inden for de 14 dage.

I Randers er der nemlig lagt op til besparelser på 50 mio. kr. i år, og alle besparelserne vil ramme de vigtige sociale områder, skolerne, børnehaverne og vuggestuerne og ældreområdet. Nedskæringspolitikerne har forsøgt at spille de forskellige områder og skoler ud mod hinanden. Men tillidsfolkene og forældrebestyrelserne på de 12 skoler har nu mødtes for at lægge fælles planer og udtalelser mod besparelserne.

Borgmester Michael Aastrup Jensen, Danmarks yngste borgmester, er ligefrem gået helt i barndom og har truet en bestyrelsesformand på en af de lukningstruede skoler med en retssag for injurierende udtalelser mod ham. Borgmesteren har nemlig hørt rygter om at formanden har udspredt mindre pæne rygter om ham rundt om i byen. Hvor lavt mon en borgmester kan synke?

På et ekstraordinært lukket byrådsmøde mandag den 1. september besluttede byrådet med et snævert flertal at besparelserne skal gennemføres som planlagt. Imidlertid er der 8 ugers høringstid, hvorefter indsigelser kan tages i betragtning. De 8 uger vil sikkert blive brugt til at fortsætte kampen og styrke samlingen af alle der er berørt af nedskæringerne.

Læs også Arbejderpartiet Kommunisterne/APK Østjyllands udtalelse
Fjern socialhjælpen til de rige

Netavisen 7. september 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne