Krigsministeren slipper godt fra det

Det får ingen konsekvenser for krigsminister Svend Åage Jensby (V), at han har misinformeret, dvs. løjet overfor Folketinget og befolkningen. Han “beklager” ordvalget i forbindelse med mordet på en dansk besættelsessoldat og to ubevæbnede irakiske fiskere, hvilket ifølge Dansk Folkeparti må være tilstrækkeligt.

Der var tale om en ren og skær fejltagelse, hævder ministeren nu:
– Jeg medgiver, at min anvendelse af ordet “kamp” i mine udtalelser den 17. august efterfølgende kan siges at være uheldig.
Det tør vist siges, da der ikke var en ildkamp, andet end fra dansk side – som ikek blev besvaret, fordi irakerne var ubevæbnede, og i øvrigt fiskere, der passeede deres arbejde.

Samtidig fastholdt lederen af de danske besættelsestropper i Irak, at der var tale om en “ildkamp” – at irakerne åbnede ild mod de danske soldater, som under skudvekslingen skød en af sine egne. En historie, der blev fastholdt lige til det sidste. Det er bare uheldigt!

Allerede straks efter episoden var man klar over, at der var tale om ubevæbnede irakiske fiskere. Den 17. august blev krigsministeren informeret om, at irakerne var ubevæbnede, men først den 25. august fik offentligheden at vide, at der var tale om ubevæbnede irakiske fiskere. Af TV2 – ikke af ministeren eller hæren.
Forsvarets Auditørkorps måtte da krybe til korset og indrømme sandheden.

Der var tale om et forsøg på fra forsvarets side, med deltagelse af den øverste chef, krigsministeren, at føre Folketinget/den danske befolkning bag lyset. Så længe som muligt. Misinformeringen skete, forklares det officielt, af hensyn til de implicerede soldater og deres familier. Men reelt for at holde grelle og afslørende oplysninger om, hvad der foregår i det besatte Irak med dansk deltagelse skjult for befolkningen.
En misinformation, som krigsministeren deltog i, selvom han nu dækker sig ind under “mangelfuld” information fra forsvarschefens side.

Krigsministeren har travlt med at vaske sine hænder, han har givet forsvarschefen påtale om fremover at holde ministeren bedre underrettet, mens lederen af de danske besættelsesstyrker i Irak er gået helt fri. Det store “oppositionsparti”, Socialdemokratiet forholder sig passivt, og kræver ikke som et mindstemål krigsministerens afgang, selvom de – formelt set – stadig kritiserer forløbet af sagen.

Ifølge den socialdemokratiske ordfører i sagen, Jeppe Kofoed, kan man “ikke skyde hele skylden på en person, og det er alene statsministeren, der fyrer og ansætter ministre”. Uanset at ministeren groft har ført befolkningen bag lyset (løjet overfor befolkningen), skal der åbenbart ikke ske mere i sagen. Nu skal der lægges låg på.
Regeringen, der i forvejen har løjet Danmark med i en ulovlig krig mod Irak, kan naturligvis ikke se noget som helst galt i krigsministerens handlemåde.

Alle skyldige går altså ram forbi. Ingen stilles til regnskab. Slet ikke krigsministeren. Imens fortsætter løgnene om Irak-krigen og besættelsen af Irak.

Netavisen 5. september 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne