Danske soldater skyder ubevæbnede irakere, mens danske fly bomber i Afghanistan

Mens sandheden om den første dræbte danske soldat i Irak ikke længere lader sig skjule, at han blev dræbt af andre danske soldater i “ildkamp” mod ubevæbnede irakere sammen med to fiskere, så optrappes Danmarks militære engagement i besættelsen af Afghanistan: de danske F16-fly bomber stadigt oftere mål i forbindelse med militære kamphandlinger.

Den danske stat/regering har som krigsførende land og besættelsesmagt afghansk og irakisk blod på hænderne og nu også dansk blod. Danske fly deltager stadigt oftere i bombeangreb mod “fjendtlige” styrker: folk, som sætter sig mod den amerikanske besættelse af Afghanistan. Det foreløbigt seneste bombeangreb i Afghanistan, begået af danske F-16-fly, har nyligt fundet sted (mandag d. 25. august), og den danske regering bærer hovedansvaret for mordet på den første danske soldat i Irak, da der er tale om en direkte følge af Danmarks deltagelse i den ulovlige krig mod og besættelse af Irak.

Mordet på den første danske besættelsessoldat bliver ikke mindre horribelt af, at det danske militær, med lederen af de danske besættelsesstyrker i Irak i front, har forsøgt at føre befolkningen bag lyset i forbindelse med omstændighederne. Først hed det sig, at han var død i ildkamp mod irakere, der havde åbnet ild mod de danske soldater. Dernæst, at han var død af et vådeskud under ildkamp mod bevæbnede irakiske forbrydere. Senest er det kommet frem, at irakerne var ubevæbnede fiskere. Den danske besættelsesstyrke åbnede simpelthen ild mod en gruppe fiskere og skød en af deres egne! To fiskere blev også slået ihjel!

Indrømmelsen af, at ledelsen for den danske Irak-styrke “har givet forkerte oplysninger” (løjet) om mordene, blev officielt givet mandag d. 25 august kl.14.00. Af Forsvarets Auditørkorps. På trods af, at chefen for de danske besættelsestropper i Irak til det sidste krampagtigt holdt fast i påstanden om, at den danske soldat ved et vådeskud blev dræbt under en ildkamp mod bevæbnede irakere, så måtte man krybe til korset. Man åbnede ild mod en gruppe ubevæbnede irakiske fiskere, dræbte to fiskere og en sine egne.

Et spørgsmål står tilbage: Hvornår fik den danske krigsminister, forsvarsminister Svend Åge Jensby (V), kendskab til sandheden?
Passer det, når krigsministeren bedyrer, at han først fik kendskab til den reelle historie bag drabet på den danske soldat (samt de to irakiske fiskere) kl. 14.00 mandag d. 25. august, da det danske militær spyttede ud med sandheden, eller havde han kendskab til sandheden længe før? Sagt med andre ord; har krigsministeren tilbageholdt oplysninger og videregivet forkerte oplysninger/deltaget i et kynisk forsøg på at føre offentligheden bag lyset?

Oppositionen, S, SF og R, forlanger svar på, hvornår Jensby reelt blev informeret.
– Jeg nægter at tro på, at ministeren ikke på en eller anden måde er blevet informeret langt tidligere, udtaler Holger K. Nielsen. Er det tilfældet må ministeren træde tilbage, mener SF-formanden. Men der lyder ikke krav om øjeblikkelig hjemsendelse af de danske soldater fra Irak. De danske besættelsesstyrker skal blive i landet.

At regeringspartiet Venstre samtidig forsøger at ride stormen af og deltager i kritikken af forsvarets informationspolitik eller rettere vildledningspolitik overfor befolkningen klinger mere end hult. Alt tyder på, at sandheden om den danske soldats død skulle holdes skjult, sålænge det lod sig gøre. Nu, hvor sandheden er kommet frem, skyder man ansvar for misinformation af befolkningen fra sig. Alt imens fortsætter besættelsen af Irak og udplyndringen af landet med aktiv dansk deltagelse. Og med nye, forbryderiske overgreb på den irakiske befolkning til følge.

Hvornår myrder de danske besættelsestropper på ny irakere, der modsætter sig besættelsen eller blot virker mistænkelige, og hvornår kommer den næste danske soldat hjem i en kiste? Og hvornår regner bomber på ny ned fra danske F16-fly over folk i Afghanistan og spreder død og ødelæggelse. Anders Fogh Rasmussen og Per Stig Møller samt de partier, inkl. S, SF og R, som støtter den danske deltagelse i besættelsen af Irak og Afghanistan.
‘Genopbygningen’, som det officielt kaldes.

Se også
Løgn på løgn: De danske soldater skal hjem nu
Kommentar, Kommunistisk Politik 17, 2003

Netavisen 27. august 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne