NNF undsiger strejkevåbenet

Nærings- og Nydelsesmiddelforbundet (NNF) advarer slagteriarbejdere mod at konflikte:
– Hvis ikke antallet af slagteristrejker bliver bragt ned, forsvinder arbejdet til udlandet, tordner forbundet mod landets 20.000 slagteriarbejdere.

Forbundsledelsens holdning bliver ikke uventet modtaget positivt af Danish Crown, der årligt omsætter for 43 milliarder kroner. Informationschef Gudrun Andreasen, Danish Crown, har ikke overblik over, hvor mange handler virksomheden har mistet på grund af strejker, men fastslår, at der kan være andre grunde til at flytte produktionen:
– Vi vil ikke partout eksportere arbejdet, men Danish Crown har en målsætning om til hver en tid at være konkurrencedygtig.

Ifølge NNF er det specielt tyske opskæringsvirksomheder med uorganiseret arbejdskraft, der truer de danske stillinger. Den logiske konsekvens af forbundsledelsens holdning må være, at de foreslår lønnedgang på danske slagterier, så konkurrencen og profitten kan fastholdes.

Slagteriarbejderne har i årtier markeret sig ved at trodse deres forbundsledelsers opfordring til at stemme Ja til deres dårlige overenskomstforhandlingsresultater. Det har medført adskillige markante og omfattende konflikter i branchen. Det vil være givtigt for NNF-ledelsen, hvis et skræmmebillede kunne forstumme dele af deres utilfredse medlemmer.
Måske er det her, hunden ligger begravet?

Hvis ikke, burde forbundsledelsen måske forsøge at tage kontakt til deres tyske broderforbund for at få organiseringen og overenskomsterne på plads.

Netavisen 14. august 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne