Torben Lund (S): Vi er 5 pct. fra en EU-forbundsstat

Pressemeddelse
Folkebevægelsen mod EU

– Det kræver mod, at sige sin ærlige mening. Velkommen til EU-kritikken fra det socialdemokratiske EU-parlamentsmedlem, siger Ole Krarup

– Folkebevægelsen mod EU er i høj grad enige med den kritik af EU-grundloven, som lederen af de danske socialdemokrater i EU-parlamentet giver på parlamentets egen hjemmeside, siger medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, professor dr.jur. Ole Krarup.

– Vi har længe fået på puklen for at kritisere EU-konventets udkast til EU-grundlov, som vi klart anbefaler at stemme nej til. Det er en traktat, som reelt vil tilsidesætte den danske grundlov, hvilket en række juridiske eksperter da også har givet os medhold i. Det er rart, at den socialdemokratiske jurist og EU-parlamentariker ærligt bekender kulør og stiller sig på vores side i indsatsen for en dansk afvisning af EU-grundloven, sådan som det nu ser ud til.

Ole Krarup henviser til parlamentets hjemmeside, hvor Torben Lund bl.a. siger:

”Kompetenceflytningen fra medlemsstaterne til EUs institutioner er imidlertid alt for vidtgående.”

”Vi er 5 pct. fra en egentlig europæisk forbundsstat og besværgelserne om landenes selvstændighed vil klinge mere og mere hult, når EU’s borgere, herunder de danske borgere, opdager, hvor langt overgivelsen af kompetence er gået. Et meget stort antal beslutninger på centrale samfundsområder er nu flyttet fra de nationale parlamenter til EUs institutioner, hvor den demokratiske legitimitet er langt ringere end i de nationale organer.”

”Jeg er imod denne yderligere centralisering af EU-arbejdet.”

Læs selv Torben Lunds og Ole Krarups svar på internettet:

www.europarl.dk/sub_div/sub_indx/12spm/forside.htm

Netavisen 8. august 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne